Έως τον Μάρτιο το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για στελέχη και δομές εκπαίδευσης

0

Έως το Μάρτιο θα έχει καταρτιστεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και θα κατατεθεί στη Βουλή.
Σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη το νέο νομοσχέδιο θα αφορά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και ειδικότερα το νέο τρόπο επιλογής των στελεχών Εκπαίδευσης, τις δοµές στην Εκπαίδευση και τα πρότυπα και πειραµατικά σχολεία.
«Είναι κεντρικά ζητήµατα για την οργάνωση και την ποιότητα της εκπαίδευσης, καθώς και δεσµεύσεις της Νέας ∆ηµοκρατίας» ανέφερε στα Παραπολιτικά η υφυπουργός, προσθέτοντας πως «θέλουµε τα στελέχη της Εκπαίδευσης δίπλα στις σχολικές µονάδες, κοντά στις ανάγκες των παιδιών και των εκπαιδευτικών και των σχολικών µονάδων. Μέσα από τις πρωτοβουλίες µας διαφαίνεται ήδη η εµπιστοσύνη µας στον διευθυντή κάθε σχολικής µονάδας και στον σύλλογο διδασκόντων, που θα πρέπει να ενδυναµωθούν και να έχουν µεγαλύτερη αυτοτέλεια».
Πέρα από τις νοµοθετικές πρωτοβουλίες, θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με την υφυπουργό, οι διαδικασίες για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Share.

Comments are closed.