Συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ έκαναν «ντου» σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου – Έπεσε ξύλο και χημικά

0

Μεγάλη ένταση ξέσπασε πριν το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου, όταν συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας προσπάθησαν να ει΄σελθουν σε ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Η «εισβολή» στην ημερίδα που είχε θέμα τις ΣΔΙΤ, στον χώρο της Υγείας, έγινε από συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα ξαφνικά με ντουντούκες και φωνάζοντας συνθήματα παρότι έξω από την αίθουσα ήταν ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε χρήση χημικών από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συνδικαλιστές. Κατά τη διάρκεια της έντασης στην Αίγλη Ζαππείου λιποθύμησε ένα άτομο, λόγω των χημικών.
Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ είχαν προαναγγείλει την παρουσία τους στην Αίγλη Ζαππείου, καθώς είχαν κηρύξει στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00.
Οι συνδικαλιστές αντιδρούν στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας, που θα παρουσιάζονταν σήμερα στην ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, στην Αίγλη Ζαππείου. Βασικά τους αιτήματα είναι η δημόσια δωρεάν υγεία, η ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και η ακύρωση της σημερινής ημερίδας που έχει θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.
Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν ότι δεν θα φύγουν από το Ζάππειο, εάν δεν αποχωρήσουν οι συμμετέχοντες στο συνέδριο.
Όπως ήταν επόμενο ημερίδα, λόγω της έντασης, διεκόπη.

Δείτε βίντεο του ΠΑΜΕ από τα επεισόδια

Δείτε βίντεο από την εισβολή» των ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ στην ημερίδα

Share.

Comments are closed.