Νότης Μαυρουδής*: Φωτιές

0

Πόνος και όλεθρος!
Τι να πει κανείς με τις πέριξ της Αττικής (αλλά και εντός και εκτός αυτής) φωτιές, την πνιγηρή ατμόσφαιρα και την ανασφάλεια του κάθε πολίτη μπροστά στα φυσικά(?) φαινόμενα, έστω και αν οι υποψίες περί εμπρηστών υπάρχουν πάντα.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα απολύτως σε όλο αυτό το κακό που συμβαίνει, αναγνώστες μου, και τούτη η αδυναμία μου, σηματοδοτεί το ανθρώπινο αδιέξοδο μπροστά στην θυελλώδη ορμή των φυσικών φαινομένων: Βροχές, χιόνια, τρελές θερμοκρασίες, παγωνιές, λιωσίματα πάγων, τσουνάμια, θύελλες, σεισμούς και κάθε είδους καταστροφές…
Είμαι κι εγώ της άποψης: «Μην προκαλείς τη Φύση»· κάθε ανθρώπινη ασέβεια και εκμετάλλευση άνευ όρων των φυσικών πόρων θα «πληρωθεί» με το αντίστοιχο τίμημα. Όποιος προσπερνάει ένα τέτοιο σκεπτικό θα συνεχίζει να… απορεί και να αναρωτιέται «γιατί;» μπροστά σε τόσες φυσικές καταστροφές σε όλα πλέον τα μήκη της Γης.
Τούτες τις άγριες ημέρες του Ιουλίου-Αυγούστου, με τις απανωτές πυρκαγιές απ’ άκρη σε άκρη, η συλλογική ψυχολογία αγγίζει τα τάρταρα! Νιώθει πως τα μεγέθη των καταστροφών μπορούν κάλλιστα να θίξουν το σύνολο της κοινωνίας και τον καθένα ως άτομο. Νοιώθουμε πλέον πως ε μ ε ί ς θα είμαστε οι η τ τ η μ έ ν ο ι σε ένα τέτοιον πόλεμο με τη Φύση και τις δυνάμεις της.
Δεν θα ήθελα να απουσιάσω αυτή την ώρα από μια τέτοια θεματολογία, η οποία είναι-δυστυχώς-τόσο μελαγχολική, την στιγμή που εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ό,τι απομένει από το πύρινο τοπίο…

* Ο Νότης Μαυρουδής είναι κιθαριστής – συνθέτης

Δείτε τα προηγούμενα 130 άρθρα του Νότη Μαυρουδή

Share.

Comments are closed.