Φώφη Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια

0

Είμαστε δύναμη ομαλότητας και δεν θα αφήσουμε την χώρα να πάει στα βράχια, τόνισε το πρωί της Τρίτης η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.
«Θα είμαστε εκεί για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, για να διεκδικήσουμε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα και να φύγει η θηλεία από το λαιμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υπερπλεονάσματα και το υπερταμείο», εξήγησε η κυρία Γεννηματά μιλώντας στο Open και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 07:00 με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο και τόνισε πως «η ΝΔ δεν λέει κουβέντα για την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου και δεν λέει αν άμεσα θα διεκδικήσει την αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα, που από το 3,5% πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο 2%».
Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά επισήμανε πως για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή και επομένως όσοι κατηγορούν το ΚΙΝΑΛ ότι θα αφήσει «να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική με πολιτική αστάθεια που αυτό και αν διώχνει τους επενδυτές και άρα η ανάπτυξη απομακρύνεται ακόμα περισσότερο», δεν εξηγούν ότι για να αλλάξει μία και έξω ο εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι. «Γι’ αυτό ζητούμε από το ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί», συμπλήρωσε η κυρία Γεννηματά.
«Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε στη βάση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Πρώτα πρέπει να ακουστεί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού», επισήμανε πάντως.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής Ώρα Ελλάδος 07:00 με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο

Share.

Comments are closed.