Γιάννης Μαγκριώτης: Με ποια πολιτική θα προχωρήσει η χώρα;

0

Γιατί, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, έχουν μια μεγάλη αντίφαση;
Ποιο είναι το σωτήριο δίλημμα, για την χώρα;
Και οι δύο καταγράφουν, ότι:

  1. Διατηρείται υψηλή η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκε στις κάλπες των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
  2. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει, ότι η οικονομία και ιδιαίτερα η προσωπική τους οικονομική κατάσταση, δεν θα βελτιωθεί στο προσεχές μέλλον. 

Δηλαδή, με απλά λόγια, παρ’ ότι πιστεύουν, ότι δεν θα βελτιωθεί η οικονομία της χώρας και η προσωπική οικονομική τους κατάσταση, εκδηλώνουν την προτίμησή τους στην απερχόμενη κυβέρνηση, πού επιδείνωσε την οικονομία και την θέση των ιδίων, όπως απαντούν σε άλλη ερώτηση, και ακόμη περισσότερο προτιμούν την ΝΔ, την οποία καταψήφισαν το 2009 και το 2015, για τους ίδιους λόγους. 
Οι πολίτες εκφράζουν αυτήν την αντίφαση, γιατί έχει επικρατήσει το ψευδές στερεότυπο, “Το ΠΑΣΟΚ φταίει για όλα”, πού καλλιέργησε η προπαγάνδα των δύο κομμάτων με την  υποστήριξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ. 
Με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ κρύβει τις ενοχές της για την κυβερνητική της περίοδο (2004-2009), που προκάλεσε την κρίση, και ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά παγιδευμένους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

  • Πρέπει να αποκαλύψουμε την ψευδή αντίληψη του “Βολικού βάρβαρου”.
  • Πρέπει να αποκαλύψουμε και το ψευδές δίλημμα, πού καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ: “Με ποιούς θα συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής, μετά τις εκλογές;”, ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι: Με ποια πολιτική θα προχωρήσει η χώρα. 

Δύσκολο έργο, αλλά σωτήριο για την χώρα και την κοινωνία. 

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 88 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.