Είναι για γέλια: Παραπέμπουν το iefimerida.gr στα δικαστήρια για… κατασκοπεία!

0

Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα της πρώτης φοράς αριστερά. Κι ενώ με μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο Τσίπρας και η παρέα του, κατηγόρησαν χθες την ιστοσελίδα  iefimerida.gr ότι έθιξε ευθέως τα εθνικά συμφέροντα, επειδή δημοσίευσε στοιχεία από την ενημέρωση της Βουλής για το πού διατέθηκαν μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ύψους 1 εκατ. ευρώ. Ήταν το έγγραφο που δημοσιοποίηση ο δημοσιογράφος της Δημήτρης Τάκης χθες.
Έρχεται λίγες ώρες αργότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών να διατάξει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο υποκρύπτει και κατηγορία περί κατασκοπείας!
Η έρευνα γίνεται με το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο: «Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας».
Ας δούμε τι προβλέπει το αρθρο 146 του Π.Κ.
«Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».

Μάλλον θα ζήλεψε το Μαξίμου την τακτική Ερντογάν η την τακτική του φίλου Μαδούρο!!!
Φυσικά αυτό που λησμονεί εσκεμμένα, το μέγαρο Μαξίμου, είναι φυσικά πως θέμα μυστικών κονδυλίων δεν άνοιξε το iefimerida.gr, ούτε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης, αλλά το άνοιξαν με τον καυγά τους οι δύο κορυφαίοι υπουργοί του, ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς.
Οι διάλογοι των δυο έχουν δημοσιοποιηθεί και δεν χρειάζεται να τους επαναλάβουμε. Ο κ. Καμμένος είναι αυτός που εγκαλεί τον υπουργό Εξωτερικών για διασπάθιση και αδιαφανή διαχείριση μυστικών κονδυλίων ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ! Επίσης τον κατηγορεί ότι έλαβε από τον Τζορτζ Σόρος άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ για να τα διαθέσει στα Βαλκάνια, προκειμένου να επηρεάσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Την ώρα λοιπόν που ο ένας υπουργός έλεγε τον άλλον σχεδόν ευθέως καταχραστή, ο πρωθυπουργός νόμιζε ότι ψιχαλίζει «βαφτίζοντας» τις διαφορές τους σε προσωπικές (!) Πίστεψε δε, ότι με αποτυχημένους αστεϊσμούς του τύπου «είδατε τι τραβάω με Κοτζιά, Καμμένο, είναι μπελάς!» θα ξεμπερδέψει με ένα θέμα που «καίει» και εγείρει σοβαρά ερωτήματα νομικής, πολιτικής και ηθικής φύσεως.
Με άλλα λόγια, τον Τσίπρα και την παρέα δεν την ενόχλησε το γεγονός ότι ένας κορυφαίος υπουργός αποκαλεί τον άλλο «κλέφτη» για τεράστια ποσά της τάξης των 50 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια, αλλά τους ενόχλησε ένα επώνυμο ρεπορτάζ, το οποίο δεν αποκαλύπτει τίποτε παραπάνω από όσα γνωρίζουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή.
Αυτό αποτελεί υποκρισία του Μαξίμου και είναι κίνηση πανικού; Θα δείξει!!!
Πάντως εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι αυτή η ενέργεια συνιστά καταφανώς απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσης του Τύπου. Το πρωθυπουργικό γραφείο, καταφεύγει σε κινήσεις που δεν έχουν προηγούμενο, εναντίον δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης.

ΚΙΝΑΛ: Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου
«Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων» καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr.

«Μπροστά σε έναν αδρανή και αμήχανο Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Υπουργοί ανταλλάσουν κατηγορίες για μεταφορά ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος.
Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την ιστορία των Υπουργικών Συμβουλίων της χώρας
» σχολιάζει η Χ. Τρικούπη. Διαμηνύει δε ότι «αναμένεται η εισαγγελική έρευνα να στραφεί στην ουσία των καταγγελιών αυτών».

Για να καταλήξει το Κίνημα Αλλαγής: «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό και δημοκρατικό κεκτημένο. Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων».

Το Ποτάμι: Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό
Έντονα αντέδρασε το Ποτάμι για την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Δικαιοσύνη σε βάρος του iefimerida.gr, μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκαν τον ένοχο! Δεν είναι το πλήρως αδιαφανές σύστημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων, που κάποτε κατήγγειλαν και σήμερα εφαρμόζουν αλλά είναι οι ρεπόρτερ του  iefimerida.gr ! ‘Όταν δε ο συντάκτης που το υπογράφει, έχει δουλέψει και στο MEGA, το «παράπτωμα» είναι ασυγχώρητο για τους κυβερνητικούς.
Επιτέλους ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της χώρας και οι υπουργοί αντί για αλληλοκαρφώματα να απαντήσουν που πραγματικά πάνε τα μυστικά κονδύλια και τι σκοπούς εξυπηρετούν. Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό και αντιδημοκρατικές νοοτροπίες

Λευτέρης Αυγενάκης: Από κάπου ο Καμμένος κρατά σφιχτά τον Τσίπρα
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πολιτική αναταραχή που έχει προκαλέσει η αιφνίδια παραίτηση Κοτζιά.

Ο  Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, δηλώνει: «Από κάπου ο Πάνος Καμμένος κρατά σφιχτά τον Αλέξη Τσίπρα, αλλιώς ο Τσίπρας θα είχε αποπέμψει εκείνον. Οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός». Εν συνεχεία, ανέφερε: «Εάν αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό μίας πολιτικής συμμορίας, τότε τι είναι; Υπουργοί αλληλοκαρφώνονται και ο πρωθυπουργός κάνει ότι δεν ακούει. Η επικοινωνιακή διαχείριση που οργανώνει είναι αστεία. Είναι επικίνδυνοι όσοι μας κυβερνούν».
Όσον αφορά στο μείζον ζήτημα των μυστικών κονδυλίων τόνισε ότι είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό.  «Έχει μεγάλη ”ουρά” η υπόθεση. Δεν θα καλυφθεί τόσο γρήγορα όσο πίστευαν».

Share.

Comments are closed.