ΠΟΑΣΥ προς υπ. Προστασίας του Πολίτη: Δείχνετε ανοχή και απάθεια στις επιθέσεις κατά αστυνομικών

0

Για απάθεια και ανοχή που προκαλεί εντύπωση, όσον αφορά στις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς αστυνομικών έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
«Στην πλάτη του Έλληνα Αστυνομικού δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται παιγνίδια για την πολιτική ανέλιξη ορισμένων...», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά και από τις νέες απαράδεκτες επιθέσεις, προπηλακισμούς και λοιδορίες των συναδέλφων μας, κατά τη διάρκεια μέτρων τάξης, έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, η Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο κοινωνικό θέμα των πλειστηριασμών, επισημαίνοντας και καταγγέλλοντας τα εξής:
1. Καταγγέλλουμε τις δήθεν διαμαρτυρίες και το μένος με το οποίο αυτές εκδηλώνονται συστηματικά κάθε Τετάρτη, καθόσον στρέφονται πλέον αποκλειστικά εναντίον των αστυνομικών λες και αυτοί οι ίδιοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν και πραγματοποιούν τους πλειστηριασμούς και έχουν και την ευθύνη αυτών.
2. Μας προξενεί εντύπωση η απάθεια και η ανοχή που επιδεικνύει η πολιτική και φυσική ηγεσία μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που τείνει να καθιερωθεί με χαρακτηριστικά «σκηνοθεσίας» και για ευρύτερες στοχεύσεις.
Το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ ανακοίνωσε, μετά και τη σημερινή διεξοδική συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου των 58 Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της, ότι δεν θα ανεχθεί την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και θα λάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των συναδέλφων που βρίσκονται εκτεθειμένοι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις.
Στην πλάτη του Έλληνα Αστυνομικού δεν θα επιτρέψουμε να παίζονται παιγνίδια για την πολιτική ανέλιξη ορισμένων…
Την προσεχή Τετάρτη, εφόσον επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, η Ομοσπονδία μας θα δηλώσει παρούσα, δίπλα στους αστυνομικούς που καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της αστυνομίας.
Την ευθύνη την έχουν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση που νομοθέτησε τους πλειστηριασμούς και όχι ο Έλληνας αστυνομικός που κράτησε όρθια τη χώρα μας για να δέχεται τώρα, ως σάκος του μποξ, τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όσων έχουν βρεθεί στη «μαύρη λίστα» των ξένων funds και των εγχώριων υπηρετών τους
».

Share.

Comments are closed.