Κάλεσμα Νίκου Φίλη για κοινή δράση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη

0

Την κοινή δράση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη ζητά με δήλωσή του ο Νίκος Φίλης, πρώην βουλευτής και υπουργός Παιδείας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς.

«Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ για την εξολόθρευση των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας εισέρχεται σε νέα φάση», αναφέρει ο Νίκος Φίλης.
«Η Ράφα του 1,5 εκατ. κατοίκων και προσφύγων φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος στόχος. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν με ένα νέο ολοκαύτωμα. Στους 35.000 νεκρούς, στους 77.000 τραυματίες, στα δεκάδες χιλιάδες ισοπεδωμένα  σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία θα προστεθούν χιλιάδες ακόμη θύματα και κατεστραμμένες υποδομές.
Πρόκειται για εφιαλτική εξέλιξη που μας αφορά όλους.
Είναι η ώρα του μαζικού ξεσηκωμού για την αποτροπή αυτού του νέου εγκλήματος. Για τον τερματισμό του πολέμου και της ισραηλινής κατοχής. 
Για ένα κίνημα Ειρήνης όπως αυτό που εμπνέει τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς στις ΗΠΑ. Απέναντι στον εγκληματικό πόλεμο της κυβέρνησης Νετανιάχου. Εναντίον των “γερακιών” του πολέμου στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και το ΝΆΤΟ.
Η δημοκρατική Αντιπολίτευση στην Ελλάδα, οφείλει να δράσει τώρα.
Να αναλάβει κοινή πρωτοβουλία για την επίσημη αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από την ελληνική κυβέρνηση. Να ζητήσει διακοπή κάθε είδους στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Η Ελλάδα να απεμπλακεί από κάθε στρατιωτική ανάμειξη στην περιοχή στην οποία την έχει οδηγήσει η φιλοπόλεμη και εθελόδουλη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άμεσα να επιστρέψει η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού από την Ερυθρά Θάλασσα. Η χώρα μας να υποστηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και να ζητήσει την τιμωρία του Νετανιάχου και των άλλων Ισραηλινών εγκληματιών πολέμου.
Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στρατευθεί κάθε δημοκράτης, κάθε προοδευτική και αριστερή πολιτική δύναμη
».

Share.

Comments are closed.