Αίσθηση από Κοτζιά για Novartis: Να αποδείξουν ότι είναι αθώοι

0

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κοτζιάς κατάργησε το λεγόμενο τεκμήριο της αθωότητας.
Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το σκάνδαλο Novartis.
Αναφερόμενος στα δέκα φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κοτζιάς κατάργησε το λεγόμενο τεκμήριο της αθωότητας και τους κάλεσε δημόσια να «αποδείξουν ότι είναι αθώοι».
Σε συνέντευξή του στον Alpha, ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο κ. Κοτζιάς διευκρίνισε πως δεν θα κάνει σχόλια δικαστικού χαρακτήρα και συμπλήρωσε: «Σκάνδαλα υπάρχουν. Και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και το ηθικό πλεονέκτημα που θέλει να έχει ο ίδιος ο λαός, απαιτεί αυτά τα σκάνδαλα να πάνε για κάθαρση». Αν δεν εμπλέκονται, επισήμανε πως θα είναι ευτυχής να αποδείξουν την αθωότητα τους και ότι δεν εμπλέκονται, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος θα ψηφίσει για μια εξεταστική επιτροπή και θα στηρίξει τη διαδικασία αυτή.
Και μετά από αυτό άρχισε το γλέντι του twitter
Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi
«Ξόδεψε χρόνο στα Δικαστήρια για να «αποδείξει» ότι δεν είναι Σταλινικός και έρχεται μία στιγμή που όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Στην Δύση δεν υφίσταται τεκμήριο ενοχής αλλά τεκμήριο αθωότητας. Δεν οφείλουμε εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι αλλά οι κατήγοροι ότι είμαστε ένοχοι» Novartis Νίκος Κοτζιάς
Makis Voridis @MakisVoridis
«Κοτζιάς για υπόθεση Novartis (εμπνευσμένος από τις Δίκες της Μόσχας): “Ας αποδείξουν την αθωότητά τους”. Προφανώς, για τον Υπουργό, αυτά με το τεκμήριο αθωότητας είναι ανοησίες της αστικής αντίδρασης. Α ναι, και προφανώς ούτε σκευωρία της Κυβέρνησης υπάρχει
Παύλος Χρηστίδης, ΠΑΣΟΚ
«Η μετατροπή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής από τον κ. Κοτζιά παραβιάζει κάθε έννοια δικαιοσύνης στο δυτικό κόσμο. Είχε μάλλον στο μυαλό του τις σταλινικές δίκες της Μόσχας 1936-8, όπου οι κατηγορούμενοι έπρεπε να αποδείξουν την αθωότητά τους απέναντι στον Βισίνσκι», επεσήμανε ο Παύλος Χρηστίδης.
Κώστας Χρυσόγονος @Chrysogonos_K
«Παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώον μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του» (άρθρο 6 παρ. 2 Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Άρα απόδειξη χρειάζεται η ενοχή και όχι η αθωότητα. Όμως : «Σκάνδαλο υπάρχει, ας αποδείξουν ότι είναι αθώο騻!
Wiper @ths1084
«Την από πάνω σειρά από το σημειωμένο την ξέχασες… «αν δεν εμπλέκονται, θα είμαι ευτυχής να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται και την αθωότητά τους». στο πρώτο έτος της νομικής διδάσκονται αυτά,ο κοτζιάς έχει πολύ δρόμο ακόμα»
EveryMan @Every7man
·
Έτυχε και την ξέχασε τη γραμμή το παιδί μην νομίζεις ότι το ‘κανε επίτηδες για εντυπωσιασμό.
Christ. Angelopoulos @scapwind
Ματαιοπονείτε κύριε…. ” αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.” Μαρκ Τουαίην,
dimitris zap @z215455
Χρυσόγονε ήσουν στο ίδιο κόμμα με τον υποφαινόμενο. θα μπορούσες να του κάνεις μια δωρεάν διάλεξη.
Kostas Katsiras @KostasKatsiras
Απάντηση στο χρήστη @Chrysogonos_K
Ο άνθρωπος,υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υπεύθυνος,για την ιδεολογική δαφώτιση. Το μόνο που ξέρει καλά, είναι “οι δίκες της Μόσχας” επί Στάλιν. Αυτό ξέρει, αυτό λέει! @Athanasiosfara1
Stathis Charitos @CharitosStathis
Απάντηση στο χρήστη @Chrysogonos_K
Πάντα σωστός..
JF Καίει @barmy73
·Απάντηση στο χρήστη @Chrysogonos_K
Το χαρακίρι το έχεις σκεφτεί καθόλου ως λύση?
Γιαννης Κατσαφαρος @GianKatsafaros
Δηλαδη τον λαο που τον καταδικασατε σε εξαθλιωση τον κρινατε ενοχο;Μαλλον…Γιατι σας εμπιστευθηκε.
GiotaVinou  @GiotaVinou
Απάντηση στο χρήστη @Chrysogonos_K
Ως νομικος ξερετε οτι ουτε στα δικαστήρια δεν απομονωνει κανεις φρασεις απο την αγορευση. Άρθρο 369 Π.Κ. Ο Κοτζιας ανέφερε”ουδεις καταδικαζεται εκ των προτερων “που δηλωνει το τεκμήριο αθώοτητας. Η γκεμπελιστικη μέθοδος δεν ειναι ενδεικτική για ευρωβουλευτή (απομονωνω φράσεις)
pascal δε ρασκαλ  @rascalbafmdmmm
Ξεχνάς βολικά να υπογραμμίσεις την προηγούμενη ακριβώς πρόταση και μετά λέει …”αλλά σκάνδαλα υπήρξαν” λές και έγινε και δική και όλα
Athanasios farazis  @Athanasiosfara1
Απάντηση στους χρήστες @Chrysogonos_K και @Christa23368401
AΡα χρειάζεται να εκδικαστεί η υπόθεση το συντομότερο και να μην μείνουν σκιές και να αποδειχτούν,ειτε η ενοχή,ειτε η αθωότητα.Σωστα κε καθηγητά?Δεν θα παίξουμε Άμλετ εδω.
Aris Daglas  @DaglasAris
Απάντηση στους χρήστες @Chrysogonos_K και @vassiouti
Ψιλά γράμματα αυτά για τον Πολντο
Βασιλική Κόμπρα  @LianaMatilda
Απάντηση στο χρήστη @Chrysogonos_K
είστε ωραίος κύριε Χρυσόγονε βγήκατε ευρωβουλευτής με το σύριζα αλλά φυσικά όταν διαφωνήσατε κρατήσατε τη θέση σας και τώρα κουνάτε και το δάχτυλο !
Μόδα&επιβίωση xx  @sourvaivor
Απάντηση στο χρήστη @Chrysogonos_K
Η ουσία παραμένει

Share.

Comments are closed.