Σφάζονται οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για τα χάλια της ΕΡΤ

0

Την πλήρη αντίθεση με τη σημερινή εικόνα της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) μετά την «ανάστασή» της από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης, στο πάνελ «Protecting the fourth estate: Democracy, Accountability and the Media» του 2ου Οικονομικού Φόρουμ, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «τραγική» και «τριτοκοσμική».

«Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά γενικεύοντας ακόμα περισσότερο με το να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Οργισμένη απάντηση Τσακνή

Με ιδιαίτερα έντονο ύφος απάντησε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, στις δηλώσεις του Νίκου Ξυδάκη, περί «τριτοκοσμικής ΕΡΤ».

Ο κ. Τσακνής εκφράζει τη «θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών» που του προκάλεσε η στάση του κ. Ξυδάκη και επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν είχε αφήσει καμία αιχμή για την κατάσταση στην ΕΡΤ.

«Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της… κατρακύλας της ΕΡΤ ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής “εκτροπής”», προσθέτει στην επιστολή του ο κ. Τσακνής.

Ο πόλεμος Ξυδάκη ΝΔ για την ΕΡΤ

Την ίδια ώρα πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον Νίκο Ξυδάκη. Η Πειραιώς επιτέθηκε αρχικά στον κ. Ξυδάκη, λέγοντας ότι έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την ΕΡΤ με ανοίκειες ύβρεις. Στην συνέχει ο Νίκος Ξυδάκης κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της για την ΕΡΤ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε, αναφέροντας ότι, «τα λέει σε εμάς για να τα ακούσει ο Τσακνής». 

Παιδιά, σταματήστε να παίζετε και βάλτε πλάτη, εάν πραγματικά το επιθυμείτε, να στηθεί το μαγαζί στα πόδια του, γιατί η ΕΡΤ είναι ντροπή για όλους μας! Για όλους εμάς που πιστεύουμε στον πλουραλισμό, την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία!

Share.

Comments are closed.