Νίκος Χ. Ιωσήφ: 2η Ανοιχτή Επιστολή προς ΕΟΠΠΥ, Υπουργείο Υγείας, Πολίτες και Επαγγελματίες Υγείας

0

Δημοσιεύουμε 2η Ανοιχτή Επιστολή του Νίκου Χ. Ιωσήφ, Επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού & μέλους Πολιτικού Συμβουλίου Ε.Δ.Ε.Μ, Επιχειρησιακού Σύμβουλου Οργανισμών Υγείας, προς Υπουργείο Υγείας, Πολίτες και Επαγγελματίες Υγείας

Η ανοιχτή επιστολή του Νίκου Χ. Ιωσήφ

Και οι μέρες πέρασαν και οι Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής πρόταση δεν κατέθεσαν και νέα παράταση ως συνήθως δόθηκε και όλα (κράτος) σε θυμίζουν…

Ειλικρίνειας απούσας, όχι μόνο οι Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής ή Θεραπείας επί το ορθότερον αλλά και οι Εργαστηριακοί Ιατροί, οι Κλινικοί Ιατροί, οι Νοσηλευτές, τα Εργαστήρια, τα Διαγνωστικά, τα Νοσοκομεία, οι Φαρμακευτικές και γενικότερα ολόκληρο το Σύστημα Υγείας οδεύει σε αδιέξοδο.

Μην ετοιμάζεστε κάποιοι να ανορθώσετε τον ταλαιπωρημένο σας δείκτη για να κατακεραυνώστε τον οποιονδήποτε! Γελιέστε αν νομίζετε ότι λείπει είτε η καλή πρόθεση από τους τοπικούς μας Θεσμούς είτε νοσεί από κάποιου είδους μεταδοτική αναλγησία, σύσσωμος ο κλάδος των Επαγγελματιών Υγείας.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι επαγγελματίες εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ είναι καταδικασμένοι σε πενία αφού γίνονται άτυποι και ανομολόγητοι συγχρηματοδότες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας μέσω όσων δεν πληρώνονται για όσα υποχρεούνται να καταβάλουν! Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις δημόσιες δομές!

Μπορεί την δημοσιότητα να απασχολούν κάποια φακελάκια, σκάνδαλα από το παρελθόν ή εξαιρέσεις αλλά η πλειοψηφία έχει Ιατρούς και γενικότερα Επαγγελματίες, ήρωες! Πως νομίζετε ότι λειτουργούν, όπως λειτουργούν, τα Δημόσια Νοσοκομεία;

Η αλήθεια επίσης είναι ότι οι εκάστοτε Υπουργοί όπως οι σημερινοί αλλά και οι «άρχοντες» του ΕΟΠΥΥ, πολύ θα ήθελαν να έχουν να διαθέσουν τα κονδύλια που πραγματικά χρειάζονται! Πόσα χρειάζονται; Η δημόσια κατά κεφαλήν δαπάνη στην χώρα μας είναι σχεδόν η μισή από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (1.248€ έναντι 2.590€).

Αν βάλουμε και την ριμάδα την ιδιωτική χρηματοδότηση που είναι από τις υψηλότερες (στην 5η θέση με 31% το 2013) ενώ το εισόδημα του Έλληνα καθημερινά εξαϋλώνεται, τότε η συνολική κατά κεφαλήν δαπάνη (δημόσια και ιδιωτική συμμετοχή) υστερεί κατά 41,1% από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ (2.061€ έναντι 3.502€). Κάντε τον πολλαπλασιασμό και θα καταλάβετε πόσα δις € λείπουν!

Έχουμε όμως και την Ιδεολογία. Εκείνη που «εξαναγκάζει»’ να πρέπει να λέμε και φαινομενικά να παρουσιάζουμε ότι το Κράτος παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες. Τώρα αν αυτό για να το επιτύχουμε πρέπει εκβιαστικά να υποχρεώσουμε κάποιους να κάνουν τα πάντα και να τους πληρώνουμε με όσα έχουμε, όταν κι αυτά τα έχουμε, είναι όπως λέει ο σοφός λαός… αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

Κύριοι Επαγγελματίες της Υγείας πρέπει να πάρετε απόφαση ότι υπάρχει αδιέξοδο. Όσοι υπογράφετε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα παίρνετε ότι περισσεύει της διαίρεσης, άσχετα από τιμές αποζημίωσης οι οποίες ουδεμία ουσία έχουν.

Είτε 10€ κάνει η γενική αίματος είτε 1€ είτε 50€ κάνει μια λογοθεραπεία είτε 15€, το ποσό της τελικής αποζημίωσης θα παραμένει το ίδιο και θα ορίζεται από έναν κλειστό προϋπολογισμό που θα βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Όσο περισσότερο το υπερβαίνετε τόσο μεγαλύτερο θα είναι το rebate και το clawback. Αυτά είναι τα μόνα που θα μεταβάλλονται. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι προκαθορισμένα! Όσοι δεν υπογράψετε, απλώς θα κυκλοφορείτε στιγματισμένοι και θα υποστείτε έναν ιδιόμορφο κοινωνικό ρατσισμό ως εκμεταλλευτές της ανέχειας του πολίτη.

Επίσης θα ξεμείνετε με ένα πολύ περιορισμένο πελατολόγιο διότι η πλειοψηφία θα συρρέει σε εκείνους που έχουν σύμβαση! Μην βιαστείτε να διαμαρτυρηθείτε! Εκ πείρας σας λέω και μετά σιγουριάς ότι πάντα υπάρχουν αυτοί που υπογράφουν! Πάντα!

Κύριοι των Ελληνικών Θεσμών έλεος πια με τα ιδεολογήματα, την ανειλικρίνεια, την κατασπατάληση της διάνοιας σας σε ανεφάρμοστους διαχειριστικούς κανόνες και την πολιτική του διαίρει και βασίλευε!!! Και βέβαια υπάρχει λύση η οποία εδράζεται στην ικανοποιητική χρηματοδότηση!

Προς θεού μην επικαλεστείτε τα μνημόνια! Υπάρχουν τρόποι κι εντός μνημονίου αν βάλετε στην άκρη δογματικές ιδεολογίες που απλώς περιορίζουν το οπτικό σας πεδίο στην διαθέσιμη εργαλειοθήκη. Οι εφαρμόσιμες λύσεις προϋποθέτουν την χρήση ολόκληρης της εργαλειοθήκης (αναζητήστε παλαιότερη αρθρογραφία) και αντίστοιχη ικανότητα αξιοποίησης της βεβαίως!

Το ζητούμενο για τον Πολίτη δεν είναι ούτε μια Αριστερή ούτε μια Δεξιά ούτε μια Κεντρώα Λύση. Είναι μια Υγιής (εντός και εκτός εισαγωγικών) Προοδευτική Λύση!

Προηγούμενα άρθρα

  1. Nίκος Ιωσήφ: Ανοικτή επιστολή προς Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τους Επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής
  2. Νίκος Ιωσήφ: Ευφάνταστες αερολογίες & αλχημείες περί Αγοράς & Ανάπτυξης
  3. Νίκος Ιωσήφ, κάτι σαν άρθρο …: Εσύ φταις που τους ψήφισες!
  4. Νίκος Ιωσήφ: Γνωρίζουμε Ποιος/Ποιοι είναι οι εχθροί μας;
  5. Νίκος Ιωσήφ: Εντέλει η Αδιαφορία, η Ξενοφοβία και ο Σκεπτικισμός, ήρθαν για να μείνουν;
  6. Νίκος Ιωσήφ: Μοιάζει να είναι πολύ αργά… αλλά ποτέ δεν είναι!
  7. Νικόλαος Ιωσήφ: Tην «παράγκα» της Άννας ή την «παράγκα» του Euro;
  8. Νικόλαος Ιωσήφ*: …θα γυρίσει ο τροχός!
  9. Νικόλαος Ιωσήφ*: Μετά-Brexit!
  10. Νίκος Ιωσήφ: Περί Ηθικής & Πολιτικής»
  11. Νικόλαος Χ. Ιωσήφ: Η Εθνική μας «ζωή εν τάφω»
Share.

Comments are closed.