Νίκος Ιωσήφ*, κάτι σαν άρθρο …: Εσύ φταις που τους ψήφισες!

0

Μην τσιτώνεις χλεχλεδάκο μου! Η δική σου κούτρα αποφάνθηκε και το δικό σου χθεσινό ψηφαλάκι, άνοιξε την κερκόπορτα προς την σημερινή μας εθνική κατάντια! 

Σε ποιόν αναφέρομαι;

Στον Λαουτζίκο και τον Κοσμάκη μωρέ… Εκείνον ντε! Τον αδιάβαστο, αγράμματο, αδιάφορο …τον αφελή λαλάκα!

Εσένα δηλαδή! Μην μου στραβώνεις τα μούτρα! Εσύ φταις για όλα!

Τον Δία μου μέσα! Έχασες την Διάνοια και ξέμεινες με την Άνοια;

Γιατί μουρμουράς, μιζεριάζεις και κλαίγεσαι τώρα γατόπουλο;

2012; Ιανουάριος του 2015; Σεπτέμβριος του 2015;

Αλτσχαιμερ ρε μάγκα ή βιώνεις το ‘’Στάδιο της Άρνησης’’;

Αααααχ ρε Μπαγάσα… Δεν είσαι μόνο ατιμούλικο, είσαι και ξεχασιάρικο!

Μήνες πριν, μόλις τον είχαμε ‘πιει’, αφού σχεδόν όλοι τους υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο, εσύ είχες πρεμούρα να τελειώσεις το ‘παλιό’! Βεβαίως, γι’ αυτό ερωτήθεις και γι’ αυτό απάντησες. Στο αναγνωρίζω! Απέναντι στο τρίτο το μακρύτερο που μόλις είχαμε αρπάξει, η μόνη διαθέσιμη εναλλακτική σου επιλογή ήταν το ταξί για το νομισματοκοπείο.

Τώρα…, πώς από μερικούς αυτό μεταφράστηκε ως λαϊκή επικύρωση και συναίνεση για τον μετέπειτα κοινωνικό βιασμό και από μερικούς άλλους ως η δική σου συνυπευθυνότητα για το έγκλημα, εκπορευόμενη της παραπλάνησης σου και του εναγκαλισμού σου με τον λαϊκισμό, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ή δεν είναι;

Τώρα που τα λέμε, σα να θυμάμαι ότι:

– Το 2012 οι πλειοψηφίες είτε απείχαν, είτε ψήφισαν Σαμαρά και ΝΔ με προεκλογική κοντρα-μνημονιακή σημαία! Σωστά;

– Τον Ιανουάριο του 2015 οι πλειοψηφίες είτε απείχαν, είτε ψήφισαν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ με προεκλογική κοντρα-μνημονιακή σημαία, ξανά! Σωστά;

– Τον Ιούλιο του 2015 η πλειοψηφία ψήφισε ΟΧΙ στα φοροδημοσιονομικά μνηνόνια! Σωστά;

– Τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν υπήρχε διαθέσιμη, μη γελοιοποιημένη πολιτική επιλογή κατά του μνηνονιακού σατανά! Για τον λόγο αυτό, το επίδικο άλλαξε, και οι πλειοψηφίες είτε απείχαν, είτε ψήφισαν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για να ‘’τελειώσουν με το παλιό’’. Σωστά;

Βρε, βρε, βρε …..κοιτά να δεις λοιπόν που σε Αδίκησα!

Ρε, αυτός ο λαός, εξαρχής, είχε την διάνοια που του διαμόρφωνε το ορθό ένστικτο, γνώση και αντίληψη ότι δεν μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του σε δημοσιονομικά μνημόνια φορολαίλαπας που βάζουν θεμέλια φτωχοποίησης, υποθήκευσης και εξαθλίωσης αντί εξορθολογισμού, ανασυγκρότησης, μεταρρύθμισης και ανάπτυξης.

Όσο και όποτε του δόθηκε η επιλογή… η ‘ευκολόπιστη’ πλειοψηφία του το στήριξε αυτό με εκλογική πλειοψηφία και η ‘δυσκολόπιστη’ εκφράστηκε με αποχή!

Και τώρα μερικοί ρεμπεσκέδες του ζητούν τα ρέστα! Τώρα που τα συγκεκριμένα μνημόνια στέλνουν την κοινωνία ολοταχώς στον Άδη, την περιουσία συστημένη στους Ξένους και κατά πως φαίνεται δεν απέμεινε κανείς να τα βάλει με την Διαπλοκή αλλά τα βάζουν μεταξύ τους για το ποιος την έχει μικρότερη.. (την διαπλοκή καλέ!) ….τώρα και κερατάς και δαρμένος!

Ο Σοφός κοσμάκης λοιπόν, τελικά παρέμεινε σταθερά ηθικός απέναντι στο προαίσθημα του και το τίμησε! Είτε με την ψήφο του σε εκλογές και δημοψηφίσματα καταθέτοντας την αντίθεσή του σε κατοχικού τύπου μνημόνια, είτε μοστράροντας τα μέζεα του, δια της αποχής του, διαισθανόμενος παραπλάνηση, ανικανότητα, κοκ…

Βέβαια αν δεν φταίει ο λαός που συμμετείχε και ψήφισε τα πολιτικά χόμπιτ, ούτε ο λαός που στις εκλογές πήγε για τσίπουρα αντί να πάει στην κάλπη, τότε ποιος κερατάς φταίει;

Ο κανένας; Η κακή μας τύχη; Η άτιμη ζωή;

Νίκος Ιωσήφ, 3ο μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ

– Φταίνε οι ικανοί αλλά άτολμοι ή πολιτικά αδιάφοροι, που έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα συνεχίσουν να παραμένουν υγιή κύτταρα σε ένα αρρωστημένο εθνικό σώμα!

– Φταίνε όσοι γνωρίζουν και μπορούν αλλά απέχουν για να μην λερωθούν!

– Φταίνε τα supermarket της ενημέρωσης που αρνούνται να τοποθετήσουν στα ράφια προβολής τους οποιοδήποτε πρόσωπο ή έκφραση που δεν προσφέρεται για τηλεοπτικό θέαμα ή δεν έχει……ξέρεις τώρα μωρέ……το ‘οκ’!

Ξέρω …σκέφτεσαι τώρα… ”Και γιατί αυτοί θα τα κάνανε αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα; Πως θα τα βγάζανε πέρα με τον Σόιμπλε και τους νεκροθάφτες των Βρυξελλών; Που θα βρίσκανε (μετά τα νταηλίκια τους) λεφτά για μισθούς και συντάξεις; 

Αυτά δεν γίνονται!”

……..Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται!

Άσε, που το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως βαδίζουμε σήμερα, μαθηματικά, θα εξαφανιστούν και οι μισθοί και οι συντάξεις! (Για να φτάσουμε να έχουμε τα ίδια επίπεδα συντάξεων με τα σημερινά το 2040, με 22% γήρανση και 33% εργασία μερικής απασχόλησης, θέλουμε μέση ετήσια ανάπτυξη, μέχρι τότε, περίπου 6%!!!! Χαχαχαχαχαχαχα!)

Σαν να βουλιάζεις ένα πράγμα και να μην προσπαθείς να κολυμπήσεις για να σωθείς μήπως και σου τελειώσει γρηγορότερα το λιγοστό οξυγόνο που σου έχει απομείνει στο στόμα….

Τι περιμένεις; Αν δεν θέλεις να καταλήξεις στον πάτο, κολύμπα! Δεν είσαι γοργόνα!!!

Προηγούμενα άρθρα

  1. Νίκος Ιωσήφ: Γνωρίζουμε Ποιος/Ποιοι είναι οι εχθροί μας;
  2. Νίκος Ιωσήφ: Εντέλει η Αδιαφορία, η Ξενοφοβία και ο Σκεπτικισμός, ήρθαν για να μείνουν;
  3. Νίκος Ιωσήφ: Μοιάζει να είναι πολύ αργά… αλλά ποτέ δεν είναι!
  4. Νικόλαος Ιωσήφ: Tην «παράγκα» της Άννας ή την «παράγκα» του Euro;
  5. Νικόλαος Ιωσήφ*: …θα γυρίσει ο τροχός!
  6. Νικόλαος Ιωσήφ*: Μετά-Brexit!
  7. Νίκος Ιωσήφ: Περί Ηθικής & Πολιτικής»
  8. Νικόλαος Χ. Ιωσήφ: Η Εθνική μας «ζωή εν τάφω»

*Ο Νίκος Χ. Ιωσήφ είναι Δ/ων Σύμβουλος G.E.S.H (Generation E Services in Healthcare) και Μέλος κεντρικής επιτροπής Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης)

Share.

Comments are closed.