Γερμανική αστυνομία: Τυνήσιος ο οδηγός του φονικού φορτηγού

0

Η γερμανική αστυνομία αναζητεί έναν Τυνήσιο, η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρουν σήμερα αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild και Allgemeine Zeitung του Μάιντς, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις “με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο”, σύμφωνα με την Bild.

Η ταυτότητα αναφέρει το όνομα Ανίς Α. και ημερομηνία γέννησης το 1992.

Η Τυνησία είναι μία από τις χώρες με τους περισσότερους στρατολογημένους σε τζιχαντιστικές οργανώσεις–περίπου 5.500 Τυνήσιοι είναι μέλη τέτοιων οργανώσεων και δρουν στη Συρία, το Ιράκ ή τη Λιβύη.

Εξάλλου, Τυνήσιος ήταν ο δράστης και της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου με 86 νεκρούς–μία επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε επίσης αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε ρεπορτάζ των εφημερίδων:

και του περιοδικού:

όλα τα άρθρα είναι γραμμένα στα γερμανικά

Share.

Comments are closed.