Ισχυρή συμμαχία Dogus – ομίλου Κωνσταντακόπουλου για το Ηilton

0

Σε στρατηγική συμμαχία για τη διεκδίκηση του Hilton προχωρούν η τουρκική Dogus και ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν κοινή προσφορά για την αγορά της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτρια του Χίλτον Αθήνας. Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την μακροπρόθεσμη στρατηγική του ομίλου στον τομέα του τουρισμού, μέσω στρατηγικών κινήσεων, με αντίκτυπο συνολικά στην ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου έχει συνάψει συμφωνία με τον όμιλο Olayan, του ισχυρότερου επιχειρηματικού ομίλου της Σαουδικής Αραβίας, για επένδυση στην Costa Navarino στην Πύλο, ενώ ήταν μεταξύ των αρχικών διεκδικητών και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική Dogus, πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους διεκδικητές για το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η οποία στοχεύει στην απόσπαση μεριδίου της πίτας από τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα. Ο όμιλος είχε μεταξύ άλλων καταθέσει προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds, στην Ελλάδα συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα των «Lamda» και «Κυριακούλης» στη διαχείριση των μαρινών Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών και Λευκάδας, ενώ στην Τουρκία είναι ιδιοκτήτης του μοναδικού ξενοδοχείου 6+ αστέρων στη χώρα, το D-Hotel Maris

Η δυνατότητα για επέκταση του ξενοδοχείου αλλά και το γεγονός της λήξης του συμβολαίου διαχείρισης της αλυσίδας Hilton, το οποίο είχε υπογραφεί στο παρελθόν με την θυγατρική της Alpha Bank, Ιονική Ξενοδοχειακή, στο τέλος του έτους, αναμένεται να καθορίσουν το τίμημα, το οποίο έχει οριοθετηθεί μεταξύ 140 – 170 εκατ. ευρώ. 

Share.

Comments are closed.