Οι BRICS καλούν Αθήνα να γίνει το έκτο μέλος

0

Πρόσκληση προς την Αθήνα να γίνει η Ελλάδα το έκτο μέλος της αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν.Αφρική) απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος της αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στόρτσακ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα
O πρωθυπουργός φέρεται να ευχαρίστησε τον κ. Στόρτσακ εκφράζοντάς του, παράλληλα, τη θετική του έκπληξη για την πρόσκληση.
Παράλληλα, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση, την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες των κρατών των BRICS.

Συνάντηση τον Ιούνιο
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους ηγέτες των χωρών αυτών στην Αγία Πετρούπολη στη διάρκεια Οικονομικού Φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχει, κατά την επίσκεψή του εκεί στις 18 – 20 Ιουνίου.

Το θέμα της πρόσκλησης ανέδειξε η διαδικτυακή σελίδα iskra, που απηχεί τις απόψεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στο site φιλοξενείται συνέντευξη του Σ. Στόρτσακ, που εξηγεί τα οφέλη για την Ελλάδα. 
«Σε μια περίοδο που το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας παραμένει οξύ και αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η συμμετοχή της χώρας στη νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του Ρώσου επισήμου, θα της επιτρέψει να χρηματοδοτήσει μια σειρά αναπτυξιακά έργα» σημειώνεται στο site.

Share.

Comments are closed.