«Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή»: Τα σχολεία είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι «πεδία μάχης»

0

Η παράταξη «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου με ανακοίνωσή της εκφράζει την «απερίφραστη καταδίκη και θλίψη της» αλλά και «τον αποτροπιασμό για τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών που προκλήθηκαν στο ΕΠΑΛ της πόλης, από καταληψίες μαθητές» για τις ζημιές στο συγκρότημα 1ου & 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Αλλάζουμε»
«Καταδικάζουμε απερίφραστα και εκφράζουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών που προκλήθηκαν στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της πόλης, από καταληψίες μαθητές.
Τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν καμία θέση πουθενά στην κοινωνία μας και πολύ περισσότερα  στα σχολεία, τα οποία είναι χώροι εκπαίδευσης και όχι «πεδία μάχης» ή εκδήλωσης αντιδημοκρατικών συμπεριφορών.
Παράλληλα χαιρετίζουμε τη στάση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ιωάννη Λογοθέτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα, μιλώντας συνεχώς με μαθητές, εκπαιδευτικό  προσωπικό αλλά και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.
Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ και απευθύνουμε έκκληση σε γονείς, μαθητές και στους πολίτες στο σύνολο τους, να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί την απρόσκοπτη διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που είναι καθήκον και δικαίωμα

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner