Λίβανος: Νεκρός ηγέτης της Χαμάς έπειτα από ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 250 στελέχη της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί

0

Η Χαμάς δήλωσε ότι ένα ισραηλινό πλήγμα σκότωσε έναν από τους διοικητές της, τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, σε έναν καταυλισμό προσφύγων στο βόρειο Λίβανο -μια περιοχή που δεν είχε πληγεί προηγουμένως από την τρέχουσα σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Χαμάς δήλωσε ότι ο Saeed Atallah Ali, η σύζυγός του, Shaymaa Azzam, και οι δύο κόρες τους, Zeinab και Fatima, σκοτώθηκαν σε «σιωνιστικό βομβαρδισμό του σπιτιού του στον καταυλισμό Beddawi» κοντά στη βόρεια πόλη Τρίπολη.
Ο Αλί ήταν ηγέτης των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ (al-Qassam Brigades), της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης. Ο θάνατός του είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Στρατός υποστηρίζει ότι πάνω από 250 στελέχη της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί σε χερσαία επίθεση στο νότιο Λίβανο
Περισσότεροι από 250 στελέχη της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο από τότε που τα στρατεύματα του Ισραήλ ξεκίνησαν τη χερσαία, σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF)

Οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο έχουν περιγραφεί από το IDF ως «περιορισμένες, τοπικές και στοχευμένες επιδρομές», με στόχο την κατεδάφιση της υποδομής της Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή, ειδικά στα χωριά που γειτνιάζουν με το Ισραήλ, για να μπορέσουν οι κάτοικοι του βορρά να επιστρέψει στο σπίτι.
Μεταξύ των 250 μαχητών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης αργά τη Δευτέρα, είναι τουλάχιστον 21 διοικητές πεδίου, συμπεριλαμβανομένων πέντε διοικητών σε επίπεδο ταξιαρχίας, 10 διοικητών λόχων και έξι διοικητών διμοιρίας.
Παράλληλα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Λιβανέζοι πολίτες έχουν εγκαταλείψει τον νότιο Λίβανο μετά από προειδοποιήσεις εκκένωσης των Ισραηλινών.
Στο νότιο Λίβανο έχουν χτυπηθεί από αέρος περισσότερες από 2.000 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ, πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner