Βαγγέλης Βουτσινάκης*: Μια κεντροαριστερά απ’ το παράθυρο…

0

Αυτή η σκέψη γεννήθηκε στο μυαλό μου παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ απ’ τη βραδιά των Ευρωεκλογών και σε συνδυασμό με όλες τις ανατροπές και διεργασίες που ξεκίνησαν -και με τον τρόπο που ξεκίνησαν- και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αίσθησή μου, που -δεν το κρύβω- έχει γίνει πεποίθησή μου πλέον, είναι ότι, όλες αυτές οι απρόσμενες για τους πολλούς διεργασίες, γεγονότα και τετελεσμένα, που καλοκαιριάτικα παρακολουθήσαμε, οδηγούν στη de facto δημιουργία μιας «κεντροαριστεράς» σαν άθροισμα προσώπων, ψήφων, φιλοδοξιών.

Οι ενδείξεις υπήρχαν πολύ πριν τις Ευρωεκλογές, αλλά τώρα που ανακαλώ κάποια απ’ τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά στη μνήμη μου, αποκτούν διαφορετική σημασία και διάσταση από ‘κείνη που αρχικά τους απέδιδα και πιθανόν τους αποδίδαμε κι οι περισσότεροι.

Θυμάμαι γεγονότα του τελευταίου μετά τις δημοτικές εκλογές διαστήματος, θυμάμαι ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και ποιες ήταν οι θεματολογίες των προβληματισμών και των αναζητήσεών τους και συνδυάζοντάς τα με επιχειρηματολογία, προτεραιότητες και συνθήματα, όπως διατυπώνονται από υποψήφιους για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ, μόνο σ’ ένα συμπέρασμα μπορεί να με οδηγήσει για το ποιος είναι ο απώτερος στόχος όλης αυτής της διαδικασίας.

Παράλληλα, αφού ταυτόχρονα έμεινε κι ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ηγεσία, η αξιωματική αντιπολίτευση με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε στην ίδια με το ΠΑΣΟΚ κατάσταση ύστερα από απόφαση κομματικών της οργάνων. Ψάχνουν κι αυτοί για πρόεδρο.

Τι σύμπτωση!…

Κατά τη γνώμη μου ο πρόεδρος που έχουν κατά νου όλοι αυτοί που δρομολόγησαν αυτές τις εξελίξεις υπάρχει, βρίσκεται σε αναμονή. Θα τον μάθουμε απ’ τις δημοσκοπήσεις, όταν θα επανεμφανιστεί με τα υψηλά ποσοστά του σαν μεσσίας και «καταλληλότερος» για να ενώσει τις δυνάμεις εκείνης της «κεντροαριστεράς» και να διώξει τον Μητσοτάκη.

Μ’ αυτό το σκεπτικό -το εξομολογούμαι- θα πάω να ψηφίσω την Κυριακή για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα στα σκουπίδια να πάει το παραπάνω σενάριο κι όχι η ψήφος μου.

* Ο Βαγγέλης Βουτσινάκης είναι διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει εξειδικευτεί σε θέματα management. Το συγγραφικό του έργο καθορίζεται μέχρι σήμερα από την επιστημονική του κατάρτιση και την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως στέλεχος της δημόσιας διοίκησης. Η ηλεκτρονική του σελίδα «Εκτός Σχεδίου» [www.ektossxediou.com] και τα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης προσφέρουν από χρόνια διέξοδο επικοινωνίας στις ευαισθησίες, τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντά του. Έχει γεννηθεί στο Περιστέρι και κατοικεί στο Χαλάνδρι.

Πατήστε και δείτε τα 15 προηγούμενα άρθρα του Βαγγέλη Βουτσινάκη

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner