Ο Γερουλάνος παίρνει θέση για την κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη: Απαιτείται σοβαρότητα – Τεχνητές εντάσεις δεν αφορούν κανέναν

0

Ο συνυποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, πήρε θέση στην άγρια κόντρα που ξέσπασε, νωρίτερα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε Χάρη Δούκα και Νίκο Ανδρουλάκη, λίγες μέρες πριν την εσωκομματική εκλογή στο κόμμα.
Ειδικότερα, ο Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στα social media κάλεσε όλες τις πλευρές να μην δημιουργούν τεχνητές εντάσεις – προφανώς αναφερόμενος στον Χάρη Δούκα, ο οποίος ήταν εκείνος που με ανάρτησή του επιτέθηκε πρώτος στον Νίκο Ανδρουλάκη.
«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο. Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν», ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος.
«Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα», καταλήγει ο Παύλος Γερουλάνος, στην ανάρτησή του.


Έξαλλος με Ανδρουλάκη ο Χάρης Δούκας: «Το ποτήρι ξεχείλισε»
Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ο Χάρης Δούκας με μια ανάρτηση σε έντονο ύφος με την οποία απευθυνόταν στον Νίκο Ανδρουλάκη μιλούσε για προσωπικές επιθέσεις εναντίον του από στενούς συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τον κάλεσε να πάρει θέση αλλιώς όπως αναφέρει θα είναι συνυπεύθυνος.

«Το ποτήρι ξεχείλισε.
Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις.
Η επίθεσή τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου.
Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος.
Όσο με αφορά εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για την προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να καταφεύγω σε παρόμοιες τακτικές, όπως έπραξα μέχρι σήμερα
», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατηγορώντας την πλευρά Ανδρουλάκη ότι αναπαράγει τη λάσπη του Μαξίμου εναντίον του.


Επιτελείο Ανδρουλάκη: Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση
Από την πλευρά του το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη έσπευσε να απαντήσει στην ανάρτηση του Χάρη Δούκα.

«Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου.
Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού.
Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση
».

Το σκίτσο της “Καθημερινής” που ενόχλησε τον δήμαρχο της Αθήνας και δημιούργησε τον κόντρα
Ένα σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην “Καθημερινή” φαίνεται πως ήταν η αιτία της κόντρας που ξέσπασε σήμερα ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Το σκίτσο ερμηνεύτηκε από την πλευρά Δούκα ότι τον παρουσιάζει ως… νεκρό, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του υποστηρικτή του, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
«Το 2021 ένας “σκιτσογράφος” “έκοψε” το κεφάλι του κ Ανδρουλακη λίγο πριν τις εσωκομματικες. Το 2024 ένας άλλος “σκιτσογράφος” περιέγραψε το “νεκρό” Δούκα! Δυστυχώς αρκετοί στενοί πολιτικοί φίλοι του κ Ανδρουλακη σήμερα δήλωναν ενθουσιασμένοι με το σκίτσο! Θα χάσουν όπως έχασαν το 2021. Ο προοδευτικός κόσμος θα τους στείλει το μήνυμα στην κάλπη. Ενώνουμε δυνάμεις με τον Χάρη Δούκα για νικήσουμε την συντηρητική παράταξη και την Ακροδεξιά», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
Πάντως, ο σκιτσογράφος, σε ανάρτησή του στο Facebook, εξήγησε τι ακριβώς απεικονίζεται και μάλιστα απόρησε που κάποιοι συνεργάτες του κ. Δούκα τον “είδαν” νεκρό, αφού αυτός τον έχει φτιάξει ολοζώνταντο!
«Ποτέ δεν εξηγώ τα σκίτσα μου, είναι άχαρο. Αναγκάζομαι να κάνω μια εξαίρεση γιατί το σημερινό σχεδόν δημιούργησε πολιτικό θέμα. Κάθε αναγνώστης χωρίς παρωπίδες στο σκίτσο βλέπει τον κ. Δούκα να φεύγει από την ΕΡΤ ευχαριστημένος, αφού πρώτα έχει καταθέσει στεφάνι στο υποτιθέμενο μνημείο των νεκρών της ΕΡΤ. Κάποιοι συνεργάτες του διακινούν την μακάβρια εκδοχή ότι τον παριστάνω νεκρό (πού το σκέφτηκαν, αφού τον βλέπουν να περπατά καμαρωτός). Σε κάθε περίπτωση και για να το πούμε ωμά, ολοζώντανο τον έχω κάνει, αλλά και ψιλοσυριζαίο», έγραψε ο Αντρέας Πετρουλάκης.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner