Στέφανος Παραστατίδης* – ΠΑΣΟΚ: Ταχυδακτυλουργίες στις προσλήψεις αναπληρωτών στο ψηφιακό φροντιστήριο

0

Με μία διαδικασία που προσβάλει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας έγιναν οι προσλήψεις τον αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το πολυδιαφημισμένο ψηφιακό φροντιστήριο.

Η πρόσκληση για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ψηφιακό φροντιστήριο έθετε ως προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος την πενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα.

Και ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 21/8/2024, εκπρόθεσμα 19 ημέρες μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων, με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η πενταετής εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα μετατράπηκε σε πενταετή “διδακτική εμπειρία” επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό τη συμπερίληψη στη διαδικασία και όσων εκπαιδευτικών είχαν διδάξει σε φροντιστήρια ή άλλες δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης πλην σχολείων.

Η παράτυπη αυτή διαδικασία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης αφού η ισχύουσα μέχρι τη λήξη των αιτήσεων πρόσκληση στέρησε από πολλούς εκπαιδευτικούς που δεν είχαν πενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολείο, τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση.

Αντίθετα η εκπρόθεσμη τροπολογία συμπεριέλαβε άλλους που αν και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις είχαν κάνει αίτηση!
Δυστυχώς οι μαθητευόμενοι μάγοι της Κυβέρνησης συνεχίζουν τις  ταχυδακτυλουργίες στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Μετά από το μαγικό κόλπο της εκπρόθεσμης τροπολογίας, περιμένουμε να δούμε με ποιο μαγικό τρόπο 79 συνολικά εκπαιδευτικοί του ψηφιακού φροντιστηρίου  θα ανταποκριθούν στη διάρκεια της “σύγχρονης – διαδραστικής ” εκπαίδευσης, στις απορίες και ερωτήσεις των 120.000 μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. 

* Ο Στέφανος Παραστατίδης είναι Βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Παιδείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner