IDF: Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στο Λίβανο

0

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) δημοσιοποίησε ονόματα και φωτογραφίες των διοικητών της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» από την πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ (Ibrahim Aqil). Το γεγονός αυτό το θεωρεί σημαντικό το πλήγμα κατά της Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί για συμβούλιο στη Βηρυτό, οργάνωνε νέα επίθεση ανάλογη της 7ης Οκτωβρίου, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF, οι βασικοί διοικητές της δύναμης Radwan Force που σκοτώθηκαν στην επίθεση ήταν οι εξής:

  • Ο Samer Abdul-Halim Halawi, διοικητής της παράκτιας περιοχής
  • Ο Abbas Sami Maslamani, διοικητής της περιοχής Qanas
  • Ο Abdullah Abbas Hajazi, διοικητής της περιοχής Ramim Ridge
  • Ο Muhammed Ahmad Reda, διοικητής της περιοχής Al-Khiam
  • Ο Hassan Hussein Madi, διοικητής της περιοχής Mount Dov
  • Ο Hassan Yussef Abad Alssatar, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της Δύναμης Ραντβάν. Οδήγησε και προώθησε όλες τις επιχειρήσεις πυραύλων της δύναμης.
  • Ο Hussein Ahmad Dahraj, Αρχηγός του Επιτελείου της Δύναμης Radwan, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση. Ασχολήθηκε με τη μεταφορά όπλων και την ενίσχυση της οργάνωσης.

«Αυτοί οι διοικητές ηγούνταν και σχεδίαζαν το σχέδιο επίθεσης και διείσδυσης της Δύναμης Radwan στο ισραηλινό έδαφος για χρόνια, το οποίο θα εκτελεστεί όταν δοθεί η εντολή», ανέφερε ο στρατός. «Ο Ακίλ (Aqil)και οι διοικητές που εξοντώθηκαν κατά την  επίθεση ήταν υπεύθυνοι για το σχεδιασμό, την προώθηση και την εκτέλεση εκατοντάδων τρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του δολοφονικού σχεδίου της Χεζμπολάχ να επιτεθεί στις κοινότητες της Γαλιλαίας».

                           Γράφημα των IDF που δείχνει την αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολάχ

Παράλληλα, οι IDF αναφέρουν πως «Περίπου 180 στόχοι της Χεζμπολάχ και χιλιάδες εκτοξευτές (ρουκετών), έτοιμοι για άμεση χρήση εναντίον ισραηλινών πολιτών, καταστράφηκαν από μια σειρά πλήγματα στο νότιο Λίβανο. Οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν για την εξάρθρωση και την υποβάθμιση των δυνατοτήτων και της τρομοκρατικής υποδομής της Χεζμπολάχ».

Τουλάχιστον 31 νεκροί από επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό την Παρασκευή
Τουλάχιστον 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και επτά γυναικών από τη χθεσινή επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας.

Στο μεταξύ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (Ayatollah Ali Khamenei) ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει «ξεδιάντροπα εγκλήματα» κατά παιδιών και όχι κατά ενόπλων.

Ποια θα είναι η απάντηση της Χασμπολάχ;
Το πώς θα απαντήσει η Χεζμπολάχ δεν είναι ξεκάθαρο. Σίγουα δεν θέλει να πυροδοτήσει έναν ευρύτερο πόλεμο με το Ισραήλ., Ούτε ο βασικός υποστηρικτής της Χεζμπολάχ, το Ιράν, δεν θέλει έναν γενικευμένο πόλεμο., Όμως, οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές έγιναν μέρες μετά από ένα κύμα εκρήξεων στους βομβητές και τα γουόκι-τόκι που χρησιμοποιούσε η ομάδα οι οποίες σκότωσαν δεκάδες, τραυμάτισαν χιλιάδες άλλους πρικαλώντες πανικό σε μια χώρα που έχει ήδη εξουθενωθεί από σχεδόν ένα χρόνο συγκρούσεων., Από τις εκρήξεις της συσκευής την Τρίτη και την Τετάρτη, 152 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 777 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τα τραύματά, δήλωσε ο Δρ Αμπιάντ., Ο αριθμός των νεκρών τις δύο ημέρες των εκρήξεων ανήλθε σε 39., Την Πέμπτη, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα (Hassan Nasrallah) κατηγόρησε το Ισραήλ για τις επιθέσεις, λέγοντας ότι είχε ξεπεράσει «όλες τις κόκκινες γραμμές» και υποσχέθηκε «δίκαιη τιμωρία».
Πάντως το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Volker Türk είπε ότι οι εκρήξεις στις συσκευές τηλεειδοποίησης και τους ασυρμάτους αυτή την εβδομάδα στον Λίβανο παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Με πληροφορίες από την ισραηλινή εφημερίδα Times of Isreael και το BBC

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner