Νεκρός και ο εγκέφαλος της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου Μοχάμεντ Ντεΐφ – Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο του «Μπιν Λάντεν της Γάζας»

0

Ο «Επισκέπτης» Μοχάμεντ Ντεΐφ (Mohammed Deif) έχει εξουδετερωθεί έγραψε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του – «Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή του»
Με μία ανακοίνωση λίγων λέξεων, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη της Χαμάς, τον Μοχάμεντ Ντεΐφ, στρατιωτικό διοικητή της τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης, τον άνθρωπο που θεωρείται ο εγκέφαλος της πολύνεκρης επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, στο νότιο Ισραήλ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πλέον: ο Μοχάμεντ Ντεΐφ έχει εξουδετερωθεί».

Just a reminder of what Hezbollah’s terrorism looks like on Israel’s northern front: pic.twitter.com/cdVuFCpCtK

— Israel Defense Forces (@IDF) July 31, 2024


Αυτή ήταν η φράση στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την εξουδετέρωση του στελέχους της Χαμάς, που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι »ο Επισκέπτης» επειδή για να περνά απαρατήρητος και κάτω από τα ραντάρ των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών, κάθε βράδυ διανυκτέρευε και σε διαφορετικό σπίτι στη Γάζα.

Ποιος ήταν ο Ντεΐφ: Ο μυστηριώδης «αρχιτέκτονας» των τούνελ
Το πραγματικό του όνομα είναι Μοχάμεντ Ιμπραήμ Αλ-Μάσρι (Mohammed Diab Ibrahim al-Masri), ενώ από μικρό παιδί φαίνεται να ζούσε στην παρανομία. Γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνις, το 1965, ενώ ο θείος και ο πατέρας του είχαν πάρει μέρος στις επιδρομές της δεκαετίας του 1950 από ένοπλους Παλαιστίνιους.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ ήταν ένας από τους ιδρυτές της Ταξιαρχίας αλ Κασάμ, (Ezzedeen al-Qassam Brigades) του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς.
Η ταξιαρχία Ιζεντίν Αλ Κασάμ ιδρύθηκε κατά τη δεκαετία του ’90 ως η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς.
Υπό τη διοίκηση του Ντεΐφ έγιναν δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών σε λεωφορεία και καφετέριες ενώ κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό οπλοστάσιο ρουκετών με μεγάλο βεληνεκές που μπορούσαν να χτυπήσουν βαθιά μέσα το Ισραήλ και συχνά το έκαναν.
Παρέμεινε μια μυστηριώδης, εν πολλοίς άγνωστη φιγούρα στη Γάζα. Δεν έκανε ποτέ δημόσιες εμφανίσεις, δεν φωτογραφιζόταν -παρά μόνο- σπάνια ενώ επίσης σπάνια ακουγόταν η φωνή του μέσω ηχητικών μηνυμάτων.
Στο παρελθόν, ο Ντεΐφ είχε επιζήσει πολλών ισραηλινών αποστολών για την εξόντωσή του.
Ο Ντεΐφ θεωρούσε τις Συμφωνίες του Όσλο, οι οποίες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άνοιγαν το δρόμο για μια ειρηνευτική διευθέτηση, ως προδοσία της παλαιστινιακής αντίστασης.

Γιαχία Σινουάρ, ο επόμενος στόχος ο οποίος κρύβεται στα τούνελ της Γάζας
Μετά την ανακοίνωση για τον θάνατο του Μοχάμεντ Ντεΐφ και τη δολοφονία Ισμαήλ Χανίγια (Ismail Haniyeh) στην Τεχεράνη, για το Ισραήλ απομένει ένας πολύ υψηλός στόχος: Ο Γιαχία Σινουάρ (Yahya Sinwar) είναι ο επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και θεωρείται και αυτός ο έτερος «εγκέφαλος» πίσω από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.
Ο Σινουάρ είναι ο βασικός υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Χαμάς συνεχίζει τον πόλεμο και λέγεται ότι κρύβεται στο δίκτυο των τούνελ της Χαμάς κάτω από τη Γάζα.

Γιόαβ Γκάλαντ: Ο Μπιν Λάντεν της Γάζας
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ (Yoav Gallant), έκανε μια πολύ χαρακτηριστική ανάρτηση αποκαλώντας τον «Μπιν Λάντεν της Γάζας», ενώ την συνοδεύει από μια δική του φωτογραφία τη στιγμή που σημειώνει δίπλα στη φωτογραφία και το όνομα του ανθρώπου που ήταν ένας από τους κορυφαίους στόχους προς εξόντωση του Ισραήλ.

Στην ανάρτησή του, ο Ισραηλινός υπουργός αναφέρει ότι «η δολοφονία του δολοφόνου Μοχάμεντ Ντεΐφ, του «Μπιν Λάντεν της Γάζας» στις 13 Ιουλίου 2024, είναι ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο για την εξάλειψη της Χαμάς ως στρατιωτικής και κυβερνητικής οργάνωσης και για την επίτευξη των στόχων του πολέμου που θέσαμε».
Και πρόσθεσε: «Η υψηλής ποιότητας και ακριβής επιχείρηση κατά την οποία εξαλείφθηκε έγινε δυνατή χάρη στη βέλτιστη συνεργασία μεταξύ του IDF και της Σιν Μπετ Shin Bet και εκείνων που βρίσκονται επικεφαλής τους. Τα αποτελέσματα της επιχείρησης καθιστούν σαφές ότι η Χαμάς είναι μια οργάνωση σε διάλυση και ότι οι τρομοκράτες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ παράδοσης και θανάτου».

Muhammad Deif, the ‘Osama Bin Laden of Gaza,’ was eliminated on 13.07.24. This is a significant milestone in the process of dismantling Hamas as a military and governing authority in Gaza, and in the achievement of the goals of this war.

The operation was conducted precisely and… pic.twitter.com/WCgL5fBkEC

— יואב גלנט – Yoav Gallant (@yoavgallant) August 1, 2024


Καταλήγοντας, ο Γκάλαντ τονίζει ότι: «Το σύστημα ασφαλείας θα καταδιώξει τους τρομοκράτες της Χαμάς – από όσους σχεδίασαν τη σφαγή μέχρι τους δράστες, και δεν θα σταματήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή του».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner