Το Χαλάνδρι, σε κλίμα οδύνης, αποχαιρέτησε τον πρώην αντιδήμαρχο και άνθρωπο του Πολιτισμού, Σέργιο Γκάγκα. [Φωτογραφικό Υλικό]

0

Μέσα σε κλίμα οδύνης και με την παρουσία πλήθους κόσμου, το Χαλάνδρι αποχαιρέτησε τον πρώην αντιδήμαρχο και άνθρωπο του Πολιτισμού Σέργιο Γκάκα.
Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και εκατοντάδες πολιτών, παρέστησαν στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου, όπου έγινε η πολιτική του κηδεία του, σήμερα το μεσημέρι.
Συγκλονισμένη, η σύντροφός του και αντιδήμαρχος Χριστίνα Μαχαίρα, εκφώνησε πρώτη επικήδειο λόγο, απευθυνόμενη στον εκλιπόντα: «Σέργιε μου, ήσουν ένας ωραίος, μεταξένιος άνθρωπος. Μας χάρισες πολλά αλλά είχες να προσφέρεις τόσα. Σου χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ που σε είχα πλάι μου 27 χρόνια. Αντίο, σ’ αγαπώ τόσο πολύ».
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με τρεμάμενη φωνή, είπε, μεταξύ άλλων: «Σαράντα χρόνια πλάι μας, έκοβε και μοίραζε την καρδιά του. Τον χαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και ένα παράπονο εγωιστικό: τον θέλαμε κι άλλο, για μας. Που θα βρούμε άλλο κουράγιο, Σέργιε;». Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη διηγήθηκε ιστορίες που έζησε με τον Σέργιο Γκάκα, λέγοντας βαθιά συγκινημένη: «Ήμασταν 46 χρόνια μαζί, μέρα και νύχτα. Τι να πω; Έγιναν θρύψαλα οι καρδιές μας».
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», Χάρης Γκολέμης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Σέργιος Γκάκας ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα που άφησε ισχυρό αποτύπωμα. Θα μας μείνει αξέχαστος».
Ο Γιάννης Ράγκος, από πλευράς Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, της οποίας ο εκλιπών ήταν πρόεδρος, ανέφερε ότι «Ξεριζώθηκε ένα κομμάτι μας. Ο Σέργιος ήταν ένας άνθρωπος με έργο και εκτόπισμα που είναι σημεία αναφοράς».

Μίλησαν επίσης συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του εκλιπόντος, σε έντονα φορτισμένο κλίμα.
Στο τέλος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου έπαιξε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του πρώην αντιδημάρχου «Δρόμοι παλιοί» του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο σιγοτραγούδησε ο κόσμος.
Στη συνέχεια η σορός του Σέργιου Γκάκα μεταφέρθηκε στη Ριτσώνα για αποτέφρωση.
Στην κηδεία παραβρέθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου και πλήθος άλλων αυτοδιοικητικών και καλλιτεχνών.
Από το πολιτικό προσωπικό διακρίναμε την Μαρία Κενελλοπούλου, τον Νίκο Φίλη , τον Νίκο Τόσκα και τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Επιπλέον το παρών έδωσε και ο πρέσβης της Παλαιστίνης Γιουσέφ Ντορκόμ.
Τέλος να τονίσουμε ότι επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος ήταν αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα, ώστε να στηριχθεί η παροικία της πολύπαθης Παλαιστίνης χώρας στην Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την κηδεία

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner