Δωρεάν ίντερνετ στο Μετρό της Αθήνας

0

Μέσα στον Ιούλιο εκτιμάται ότι θα εγκαινιαστεί ο πρώτος σταθμός που θα προσφέρει δωρεάν WiFi στο Μετρό της Αθήνας και θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα και οι υπόλοιποι, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΔημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚτΠ ΑΕ, όπου γνωστοποίησε ότι στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί και το έργο για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις σήραγγες του μετρό, ώστε να υπάρχει δίκτυο και μέσα στα βαγόνια.

Η εγκατάσταση δωρεάν WiFi στους σταθμούς εντάσσεται στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο».

Τόσο το δωρεάν WiFi όσο και η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορα σημεία του δικτύου και τις σήραγγες έχουν καθυστερήσει αρκετά χρόνια, στερώντας από το επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να πλοηγείται στο διαδίκτυο στο διάστημα που βρίσκεται στις αποβάθρες και τους συρμούς.

Όσον αφορά στους λόγους που καθυστέρησαν τα δύο έργα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι οι χώροι του ανήκουν στη ΣΤΑΣΥ, η οποία είχε υπογράψει σύμβαση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση Internet τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς.

Παράλληλα, τροχοπέδη αποτελούσε το γεγονός ότι οι εργασίες μπορούν να γίνουν μόνο δύο ώρες ημερησίως, τις πρώτες πρωινές ώρες, για λόγους ασφαλείας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner