Μεσολόγγι – Σπύρος Διαμαντόπουλος: Ιδού ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της ακύρωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

0

 «Το παραμύθι του ασύστολου βιασμού της αλήθειας και της διαστρεβλωτικής προπαγάνδας έχει δράκο με ονοματεπώνυμο:  Κώστας Λύρος», αναφέρει η δήλωση του δήμαρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου, μετά την απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152 της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία ακύρωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου, έπειτα από προσφυγή του Κ. Λύρου.
Στη δήλωση μάλιστα αναφέρει πως ο πρώην δήμαρχος, είναι στην ουσία ο αποκλειστικά υπαίτιος της συγκεκριμένης εξέλιξης. Ο δήμαρχος κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο για θράσος και ανίατες εμμονές, που προκαλούν τοξικότητα που «συμπαρασύροντας το δημοτικό οικοδόμημα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου:
«Το παραμύθι του ασύστολου βιασμού της αλήθειας και της διαστρεβλωτικής προπαγάνδας έχει δράκο με ονοματεπώνυμο:  Κώστας Λύρος.
Αυτή τη φορά, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικού αμοραλισμού και κακοήθειας, παρόλο που ο ίδιος τυγχάνει ο αποκλειστικά υπαίτιος για την ακύρωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πράξη την οποία ο ίδιος λυσσαλέα προκάλεσε με μοναδικό νοσηρό σκοπό τη δημιουργία εμποδίων στη λειτουργία του Δήμου, με απύθμενο θράσος και περίσσεια υποκρισία επιχειρεί να συγκαλύψει τις αποκλειστικές του ευθύνες και από φυσικός και ηθικός αυτουργός αυτοαναγορεύεται χωρίς την παραμικρή αιδώ ως δήθεν «τιμητής» της νομιμότητας, επιτιθέμενος, μάλιστα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, που τον εισηγήθηκαν.
Οποίo Θράσος!!!
Τολμά και παραχαράσσει ακόμη και αυτό το σκεπτικό της αμφιλεγόμενης απόφασης της επιτροπής του άρθρου 152 του ν. Αιτ/νίας, η οποία ακύρωσε εν τέλει τον προϋπολογισμό του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, σύμφωνα με το οποίο ουδέποτε παραδόθηκαν οποιαδήποτε είδους στοιχεία από τα καταργηθέντα νομικά πρόσωπα του Δήμου και μάλιστα παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις προς την απερχόμενη διοίκηση την ευθύνη της οποίας, ως γνωστόν είχε ο κος Λύρος.
Ο ίδιος ο κος Λύρος ήταν μάλιστα πρόεδρος στο νομικό πρόσωπο «ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΑΣΩΣ Γ. ΚΑΤΡΑΚΗ» περί του οποίου γίνεται και ιδιαίτερη μνεία στην ανωτέρω απόφαση. Με λίγα λόγια Κώστας Λύρος κερνάει και Κώστας Λύρος πίνει. Ο νοών νοείτο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση έχει δύο ολιγόλογες αιτιολογίες: Η πρώτη είναι ακαταλαβίστικη και η δεύτερη αναφέρει ότι είναι αντιφατικό, από τη μία ο Δήμος να λέει ότι δεν διαθέτει στοιχεία και από την άλλη να αναγράφεται στον προϋπολογισμό το ταμειακό υπόλοιπο του Μουσείου. Παραβλέπεται όμως το γεγονός ότι αυτό το στοιχείο μπορούσε να το διαθέτει ο Δήμος, αφού η Ταμειακή του Υπηρεσία, εξυπηρετούσε το νομικό πρόσωπο λόγω του ότι το ίδιο δεν είχε αντίστοιχη Υπηρεσία.
Οι πολίτες ας κρίνουν από μόνοι τους, αυτή την ουσιαστικά μόνη και μοναδική αιτιολογία της απόφασης για την ακύρωση ολόκληρου του προϋπολογισμού(!).
Αν κάποιος έχει λειτουργήσει με προφανή σκοπιμότητα είναι ο κος Λύρος, ο οποίος θα κληθεί να λογοδοτήσει για αυτό στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ιδιαίτερα μετά την τελευταία συκοφαντική και πολιτικά άνανδρη επίθεσή του.
Το πολύ γαρ του θράσους του και των ανίατων εμμονών του δημιουργεί τοξικότητα και συμπαρασύρει το δημοτικό οικοδόμημα εντείνοντας στον υπερθετικό βαθμό τα ουκ ολίγα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω της μνημειώδους ανικανότητάς του.
Ευτυχώς οι δημότες γνωρίζουν και έχουν αντιληφθεί τις πραγματικές του προθέσεις. Προχωράμε άμεσα στην αποκατάσταση του προβλήματος που ο ίδιος δημιούργησε. Στον ολισθηρό κατήφορο που προσπαθεί να οδηγήσει την πολιτική ζωή του τόπου παραμένει αποκλειστικά μόνος του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner