«Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή»: Τελικά η άγνοια είναι πιο επικίνδυνη ακόμα και από την αδράνεια

0

Η παράταξης «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή», που έχει την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αντέδρασε, με αφορμή τα σχόλια της αντιπολίτευσης για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό. Η παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη κάνει λόγο για «άγνοια που είναι πιο επικίνδυνη ακόμα και από την αδράνεια»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή»
Είχαμε μία μικρή ελπίδα πως η ετυμηγορία των πολιτών της Αγίας Παρασκευής στις εκλογές που μας πέρασαν, θα ήταν «αρκετή» για να κατανοήσουν επιτέλους κάποιοι, πως η πόλη είναι «αποφασισμένη» να πάει μπροστά και να ξεκολλήσει από αναχρονιστικές νοοτροπίες που την κράτησαν εγκλωβισμένη στη στασιμότητα. Αλλά φευ.
Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αφορμή την έγκριση της σύστασης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής από το δημοτικό συμβούλιο, αποδεικνύουν πως είναι πιο εύκολο να περάσει μία καμήλα από το μάτι μιας βελόνας, παρά να αλλάξουν κάποιοι μυαλά.
Επιδεικνύοντας απαράδεκτη άγνοια, προβάλλοντας ψεύδη και σκορπώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, επιχειρούν με λαϊκίστικες κορώνες, να δημιουργήσουν  εντυπώσεις για μικροπολιτικούς λόγους. Μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτή τη στάση δεν πλήττουν τη διοίκηση του Δήμου, όπως νομίζουν, αλλά την ίδια τους την πόλη και τα συμφέροντα όλων των κατοίκων της.
Είναι δε πρωτοφανές πως ασκούν κριτική παρατάξεις, όπως είναι η «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» και το «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» που έλαμψαν διά της απουσίας τους, καθώς δεν μπήκαν στον κόπο να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, προβάλλοντας δικαιολογίες που δεν έχουν καμία βάση. Εκ προοιμίου δηλαδή «καταδίκασαν» τη δυνατότητα να αποκτήσει ο Δήμος ένα κρίσιμο  εργαλείο που θα τονώσει την αναπτυξιακή του δυναμική, χωρίς να έχουν ακούσει ούτε τι είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, ούτε τις δυνατότητες που δίνει στην πόλη.
Αγνοώντας σκοπίμως την αλήθεια, διατυπώνουν ανακρίβειες περί δήθεν απόπειρας ιδιωτικοποιήσεων, εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου, διακινδύνευσης θέσεων εργασίας και άλλα. Αν δεν τους πείθουμε εμείς ας ρωτήσουν τόσο τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο που εισηγήθηκε και πέρασε, πριν λίγες μέρες, κατά πλειοψηφία από το δημοτικό του συμβούλιο τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Χαλάνδρι, όσο και τον Δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη ο οποίος λειτουργεί τον Δήμο του με 3! αναπτυξιακές εταιρείες τις οποίες κληρονόμησε και όχι μόνο δεν κατήργησε, αλλά αντίθετα τις αξιοποίησε για την ανάπτυξη της πόλης του. Αν μη τι άλλο δεν μιλάμε για δύο δημάρχους που «αγαπάνε» τις ιδιωτικοποιήσεις και ο νοών νοείτω…Αντίθετα αγαπάνε τις πόλεις τους και το αποδεικνύουν.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα  εξής:

  • Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός για κάθε Δήμο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που συμβάλλει στη ταχύτερη απορρόφηση πόρων για κρίσιμα αναπτυξιακά έργα αλλά και στη μεγαλύτερη ευελιξία των διαδικασιών που απαιτούνται για την ωρίμαση μελετών και δρομολόγησης δράσεων κοινωνικής συνοχής, καινοτομίας  και ψηφιακής σύγκλισης.
  • Ο ισχυρισμός ότι όλες οι λειτουργίες του Δήμου θα «περάσουν» στον Αναπτυξιακό Οργανισμό είναι απολύτως ψευδής, καθώς βάσει της σύστασης του Οργανισμού δεν εκχωρείται καμία υπηρεσία του Δήμου. Επαναλαμβάνουμε πως ο Οργανισμός θα λειτουργεί επικουρικά και υποστηρικτικά στις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων στον αναπτυξιακό οργανισμό είναι ακριβώς η ίδια που ισχύει σε όλο το δημόσιο και βάσει των διατάξεων του σχετικού νόμου 4412/2016
  • Δεν υπήρξε το παραμικρό κόστος για την εκπόνηση της μελέτης για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό καθώς έγινε εσωτερικά από τις υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με το γραφείο  Δημάρχου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το ντελίριο λασπολογίας. Εμείς υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα «αλλάξουμε» την πόλη και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner