Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως» έδωσε το παρόν στον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής

0

«Η Δημοτική Παράταξη «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ » έδωσε τον παρόν, όπως όφειλαν κανονικά να πράξουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, στον Απολογισμό του Έργου της Δημοτικής Αρχής που βάσει Ν.3463/2006,αρθ217 είναι υποχρεωτικός» αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.
«Η Ελάσσων Αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε  από τις Δημοτικές Συμβούλους Νίκη Παπαγιαννάκη και Ειρήνη Κάλλη,  λόγω του ότι ο Επικεφαλής της, Χάρης Ρώμας είχε την υποχρέωση να παραστεί στην έναρξη του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κίμωλο,  το όπου γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και μεταξύ άλλων θα βραβεύσει και τον Χάρη Ρώμα για την προσφορά του στην 7η Τέχνη.
Αφού προηγουμένως είχαμε
μελετήσει τα απολογιστικά κείμενα της Δημοτικής Αρχής, των πεπραγμένων και του σχεδιασμού, η Παράταξη μας ευχαρίστησε αρχικά τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους για όσα θετικά έπραξαν για τον Δήμο, για την περίοδό 2022 -2023,  ασχέτως αν  δεν είχαμε ακόμη δημιουργηθεί σαν παράταξη .Ήμασταν, όμως,  ενεργοί δημότες και τώρα πλέον ιδιαιτέρως ενεργός Αντιπολίτευση .
Όπως
υπογράμμισε ο Χάρης Ρώμας στον χαιρετισμό του, που αναγνώστηκε,  ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι κυρίως να επισημαίνει τα κακώς κείμενα ώστε να είναι πάντα σε επιφυλακή η Διοίκηση και να προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις, όπου αυτές κρίνονται τελικά απαραίτητες.
Αυτός
είναι και ο βασικός λόγος που πρέπει η Αντιπολίτευση να είναι παρούσα ακόμη κι όταν γίνεται  απολογισμός λιγότερο ενημέρωσης και περισσότερο  αυτοπροβολής της Διοίκησης!» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» 

«Απαλλαγμένη από κάθε υποχρέωση να «ευλογεί  γένια» η Ελάσσων Αντιπολίτευση, με Επικεφαλής το Χάρη Ρώμα, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε κάποιες παρατηρήσεις επί διαφόρων θεμάτων σε προσεχή Δημοτικά Συμβούλια .

Θέματα στα οποία έχουμε εντοπίσει αδυναμίες η ολιγωρίες είναι :

  • Η κοινωνική πολιτική και ιδιαίτερα το κοινωνικό παντοπωλείο (για το οποίο δεν είχε γίνει αίτημα παράτασης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα της Περιφέρειας με αποτέλεσμα, να είμαστε ο μόνος από τους 66 Δήμους της Αττικής που έχασε σχεδόν 400.000 ευρώ) .
  • Τα Έργα Βιοκλιματικής Ανάπλασης του κέντρου αλλά και άλλων σημείων της πόλης για τα οποία οι πολίτες ταλαιπωρούνται από παντελή έλλειψη χρονοδιαγραμμάτων, ενώ έχουμε πλέον και μεγάλες επιφυλάξεις για τα ποιοτικά αποτελέσματα των έργων που είναι σε εξέλιξη .
  • Σε σχέση με τον τομέα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για τον οποίο τόσο υπερηφανεύεται η διοίκηση, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε καταγγελίες Συλλόγων Γονέων για ελλείψεις στην καθαριότητα αλλά και βανδαλισμούς των κτηρίων λόγο ελλιπούς  φύλαξης .
  • Για το πολύπαθο θέμα της αποπεράτωσης του Δημαρχείου, το οποίο ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΠΕΡΗΦΕΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, θα οργανώσουμε μια εκτεταμένη συζήτηση για να ειπωθούν όλα με ανοιχτά χαρτιά.
    Εννοείται, βέβαια, ότι θα σταθούμε στο πλευρό της διοίκησης για τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου εφόσον πρόκειται για το καλό των δημοτών του Χαλανδρίου .
  • Στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων και της πολιτικής του δήμου για τα ζώα θα επιμείνουμε στη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου, που ήταν προεκλογική μας δέσμευση .

Θα αντιπαρέλθουμε την έλλειψη σεμνότητας δηλώσεων, όπως εκείνων του Δημάρχου, που ούτε λίγο ούτε πολύ στην ημερίδα για τα ζώα που υλοποίησε ο Δήμος το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 υπερηφανεύτηκε ενώπιον δεκάδων μαρτύρων ότι ο Δήμος Χαλανδρίου ξοδεύει για την φιλοζωική πολιτική του περισσότερα λεφτά από κάθε άλλο δήμο, πιθανώς και από το Δήμο Αθηναίων! Κάνοντας έρευνα βρήκαμε πολλούς Δήμους  που ξόδεψαν την τελευταία τετραετία από περισσότερα (όπως ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού) έως πολύ περισσότερα (όπως οι δήμιοι Κηφισιάς, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης)με αποκορύφωμα το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος έναντι  προϋπολογισμού 244.000 ευρώ του Δήμου Χαλανδρίου για τα έτη 2023 -2024 έχει προϋπολογισμό  άνω των 500.000 ευρώ για το έτος 2023 και άλλα τόσα για το έτος 2024!!!

Κλείνοντας θα κάνουμε μια μικρή αναφορά σε διαχρονικές παθογένειες τον Δήμου :

  • ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να καταργηθεί ο καταυλισμός των Ρομά και να δοθούν τα καταπατημένα κτήματα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
  • ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει η παραβατικότητα αυτών των ανθρώπων αλλά και για να βρεθεί τρόπος να λυθεί το πρόβλημα στέγασης τους.
  • ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα είμαστε δίπλα στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων της περιοχής «ΠΕΥΚΟ – ΠΟΛΙΤΗ» για την οποία τόσο αγωνίστηκε ο Επικεφαλής μας Χάρης Ρώμας προσωπικά να μπει στο σχέδιο πόλης. Σε όλη την μετεξέλιξη αυτού του σχεδίου θα είμαστε εκεί, αρωγοί και εγγυητές.
  • ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα αγωνιστούμε για να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το περίφημο οικόπεδο ΧΕΥ 9 στο Πάτημα Χαλανδρίου.
  • ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη που ζητά την βοήθεια μας.

Σαν παράταξη θα τιμήσουμε τους λόγους που δώσαμε στους πολίτες από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας μας. Για την ώρα πιστεύουμε ότι τους τηρούμε απαρέγκλιτα».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner