Δίωξη για κακούργημα κατά γνωστού ποινικολόγου για ξυλοδαρμό της συζύγου του – Μήνυση για ενδοοικογενειακή και η πρώην σύζυγος του

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση (όπως φαίνεται) ενδοοικογενειακής βίας που εμπλέκεται πολύ γνωστός ποινικολόγος, πρώην αυτοδιοικητικό στέλεχος των βορείων προαστίων, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ, μέχρι την απολογία του στον Ανακριτή.
Πάντως η νυν σύζυγός του επιμένει πως έπεσε από τις σκάλες (αν και τα τραύματά της δεν δικαιολογούν πτώση, σύμφωνα με την άποψη του θεράποντος ιατρού), όμως και η πρώην σύζυγος του δικηγόρου φαίνεται πως τον έχει καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, τον Οκτώβριο του 2017.
Συγκεκριμένα, στις 16/10/2017 φέρεται να υπεβλήθη μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για παράβαση του νόμου 3500/06 «Νόμος περί ενδοοικογενειακής βίας» πράξη που έλαβε χώρα την 14/10/2017 και ώρα 16:40 στα  βόρεια προάστια Αττικής. Η δικαστική κατάληξη αυτής της υπόθεσης είναι άγνωστη.

Τι ισχυρίζεται η νυν σύζυγος
Η νυν σύζυγός του και μητέρα ενός ανήλικου τέκνου τους, αναφέρει πως τα τραύματά της προήλθαν μετά από πτώση της από σκάλα, ωστόσο δεν δικαιολογούνται από τους γιατρούς να οφείλονται σε αυτό.
Μάλιστα η γυναίκα δέχθηκε το panic button, την ειδική εφαρμογή για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας με το οποίο ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία για περιστατικά, ωστόσο η εφαρμογή δεν εγκαταστάθηκε καθώς η γυναίκα δεν είχε μαζί της το κινητό της.
Επίσης, ενημερώθηκε για τις δομές φιλοξενίας αλλά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μεταφερθεί σε κάποια από αυτές.

Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Δ. Βερβεσός
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για “ενδοοικογενειακή βία” σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.
Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Τι προηγήθηκε
Με τη διαδικασία του αυτεπάγγελτου συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών για ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.
Την ΕΛΑΣ ενημέρωσε γιατρός της ιδιωτική κλινική τα ξημερώματα του Σαββάτου προς την Κυριακή, όπου μεταφέρθηκε τη νύχτα η σύζυγος του δικηγόρου. Η ίδια, όπως και ο δικηγόρος υποστήριξαν ότι έπεσε από τη σκάλα, ωστόσο δεν έγινε πιστευτή με τον γιατρό να κρίνει ότι τα χτυπήματα δεν συνάδουν με πέσιμο αλλά έχουν γίνει από ανθρώπινο χέρι. Ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ και ο δικηγόρος συνελήφθη.
Ο δικηγόρος οδηγήθηκε στην εισαγγελία και εκεί του απαγγέλθηκε η κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η 37χρονη σύζυγός του ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε περιστατικό ξυλοδαρμού αλλά ότι η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες.
Ακολούθως μετέβη στον ανακριτή, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος στην ΓΑΔΑ.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner