Κηφισιά: Ενημέρωση για την υγεία του 9χρονου που καταπλακώθηκε από την πόρτα – Συγκέντρωση των γονέων στο δημαρχείο Κηφισιάς

0

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το ατύχημα σε σχολείο στην Κηφισιά, όπου ένας μαθητής καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Ο 9χρονος παραπονέθηκε για ζαλάδες, πόνους στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη, γι’ αυτό και παρέμεινε στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους.
Όπως αναφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη (22/5), ο μαθητής κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, κινητικότητα και αισθητικότητα και παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου.
Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
«Ο ανήλικος Μ. Θ., (γεν. 2015), διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης από μεταλλική πόρτα.
Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός.
Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο
».

Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν συλληφθεί τρία άτομα, μεταξύ αυτών και ο εργολάβος, και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονέων στο δημαρχείο Κηφισιάς
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Κηφισιάς πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα που έφεραν και το χθεσινό ατύχημα με την πόρτα που κατέρρευσε.

Η απάντηση του Δήμου Κηφισιάς για το ατύχημα
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς για το σοβαρό περιστατικό και όπως γνωστοποιεί, ο μαθητής της γ’ Δημοτικού, είναι καλά στην υγεία του χωρίς να έχει υποστεί κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό.
Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, δίχως να υφίστανται εμφανείς πληγές ή κάποιο τραύμα και θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.
Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.
Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν
».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner