Παρέμβαση Χάρη Ρώμα για σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού

0

O επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», Χάρης Ρώμας με ανακοίνωσή κάνει σημαντική παρέμβαση για τον τρόπο λειτουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού που προτείνει ο Δήμος Χαλανδρίου. Η παρέμβασή του εδράζεται στο γεγονός ότι ο κ. Ρώμας εκτιμά πως «η διαφάνεια είναι το τελευταίο που θέλουν οι διοικούντες», εννοώντας φυσικά τον Δήμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ Ρώμα
«Στην τελευταία αναμόρφωση η διοίκηση του Δήμου  Χαλανδρίου  εμφανίζει μια νέα δαπάνη για «την παροχή υπηρεσιών συμβούλου και τεχνικής υποστήριξης του Δήμου Χαλανδρίου για τη σύσταση και λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού».
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι η διοίκηση του Δήμου σκοπεύει να φτιάξει ένα νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό Α.Ε, ο οποίος θα μπορεί να απασχολείται κυρίως με μελέτες και πολεοδομικά θέματα και εύλογα θα διοικείται από ένα δικό τους άνθρωπο που επί τούτου θα τοποθετηθεί και θα ελέγχεται ολοκληρωτικά από εκείνους.
Δεν θα το απορρίψω ως ιδέα. Θα πω ότι, υπό συνθήκες, ένας αναπτυξιακός οργανισμός μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο.
Επειδή όμως τα λειτουργικά του έξοδα θα είναι πολύ μεγάλα [μόνο ο μισθός του ανθρώπου που θα τοποθετήσουν επικεφαλής θα είναι πολλά χιλιάρικα], η παράταξη «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» πρότεινε στην διοίκηση να κάνουν έναν αναπτυξιακό οργανισμό σε συνεργασία με άλλους Δήμους.
Ανάλογος σχεδιασμός έχει γίνει στο παρελθόν από άλλους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης και λειτούργησε με επιτυχία. Απεδείχθη  ένας άριστος τρόπος ώστε να μειώνονται τα λειτουργικά έξοδα που βαρύνουν τους δημότες και ταυτόχρονα ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Φοβόμαστε ότι η διαφάνεια είναι το τελευταίο που θέλουν οι διοικούντες, άρα δεν θα υιοθετήσουν και την πρόταση μας!
                                                                                        Χάρης Ρώμας
                                                     Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού & Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε.
                                                    Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ”
»

Share.

Comments are closed.