Δήμος Βριλησσίων: Πρώτη φορά στο θέατρο τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

0

Δύο τμήματα των δημοτικών μας παιδικών σταθμών, τα «Σπουργιτάκια» του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού και τα «Λαγουδάκια» του Γ΄ Παιδικού Σταθμού, επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συνοδεία των Παιδαγωγών τους, των Προϊσταμένων των σταθμών και της θεατρολόγου και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ.

H δράση οργανώθηκε, αφού τα παιδιά παρακολούθησαν στους παιδικούς σταθμούς το πιλοτικό εκπαιδευτικό θεατρικό πρόγραμμα «Σκηνή, ο χώρος του Θεάτρου, τότε και τώρα» και είχε κύριο στόχο να τα προετοιμάσει για την πρώτη τους επίσκεψη στο Θέατρο.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή στην επίσκεψη με την συνδρομή των γονέων τους ήταν σχεδόν καθολική. Απόλαυσαν όλοι μαζί, παιδιά και εκπαιδευτικοί, μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση του πολύ γνωστού θεατρικού έργου και φωτογραφήθηκαν μπροστά στο σκηνικό της παράστασης με τους ηθοποιούς.

Τα παιδιά μας πήραν πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσία τους μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της παράστασης ως θεατές, αλλά και για τον ενεργό ρόλο τους κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Share.

Comments are closed.