Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

0

Η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη την οποία έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, προκάλεσε θλίψη στο πανελλήνιο. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 12:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, η οικογένεια του Γιάννη Φέρτη επιθυμεί να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, αντί στεφάνων.

Λίγα λόγια για τη ζωή του Γιάννη Φέρτη
Ο ηθοποιός Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1938 και πρωταγωνίστησε σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Πρωταγωνίστησε από τη δεκαετία του 1961 έως και 2024, σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.
Ήταν από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του και διακρίθηκε από νωρίς για το υποκριτικό του ταλέντο, αλλά και για το χαμηλό προφίλ που κράτησε.
Είχε αποφοιτήσει από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου από το 1963 έως το 1972 και δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση από το 1981 έως το 1988. Από το 2001 είναι νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.

Ο αποχαιρετισμός της Μιμής Ντενίση
Η Μιμή Ντενίση θέλησε να αποχαιρετήσει τον Γιάννη Φέρτη με τα πιο συγκινητικά λόγια:
«Ήταν αυτός που μ έκανε να αγαπήσω το θέατρο.. Να πιστέψω στον εαυτό μου …αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι έγινα. !! Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα κ δημιουργία. Σήμερα έφυγες… αλλά δεν Σ αποχαιρετώ. Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου !! Όπως κ όλοι όσοι σε αγάπησαν. Κ είναι πολλοί!!! Όλο το θέατρο πενθεί για εσένα. Αγαπημένε μου», έγραψε η Μιμή Ντενίση.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μιμή Ντενίση (@mimi_denissi)

Share.

Comments are closed.