Ο Χάρης Ρώμας παρουσιάζει την περιβαλλοντική δράση «Marathon Clean Up» στην Παραλία Μαραθώνα – Κλείσιμο της δράσης με  συναυλία Stavento και Ήβη Αδάμ

0

Τα αποκαλυπτήρια της πρωτοποριακής περιβαλλοντικής δράσης «Marathon Clean Up», της οποίας την παρουσίαση θα αναλάβει να κάνει ο κ. Ρώμας και διοργανώνεται στις 18 και 19 Μαΐου στην Παραλία Μαραθώνα από τη ΜΚΟ Why–Not, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος, έγιναν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από τον κ. Ρώμα, παρουσία κόσμου, αλλά και εκλεκτών προσκεκλημένων.
Ο κ. Ρώμας, αφού παρουσίασε τη νέα ΜΚΟ στο κοινό, εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου Μαραθώνος στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος την περασμένη τετραετία, μιλώντας, καθώς εξήγησε και από την προσωπική του εμπειρία, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Ρώμα για τη συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση
«Όταν μου πρότειναν να κάνω την παρουσίαση της ολοκαίνουργιας δράσης «MARATHON CLEAN UP» της ολοκαίνουργιας ΜΚΟ «WHY NOT» ήμουν πολύ επιφυλακτικός στο τηλέφωνο γιατί πολλά ύποπτα έχουν συμβεί από κάποιες ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια.
Ο δημιουργός της όλης ιδέας και επικεφαλής της ΜΚΟ «WHY NOT» ζήτησε να συναντηθούμε από κοντά.
Όταν τον είδα και άρχισε να μου αναπτύσσει τον στόχο και το όραμα του, πέταξε μακριά κάθε ενδοιασμός μου.
Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου είναι ένας νέος συμπαθέστατος άνθρωπος,
μόλις 26 χρόνων, παθιασμένος με τον εθελοντισμό και την επιθυμία να κάνει τον κόσμο καλύτερο!

Η δράση που εμπνεύστηκε συνδυάζει το περιβαντολλογικό ιδεώδες και το αθλητικό στοιχείο αφού και ο ίδιος είναι αριστούχος τελειόφοιτος  ΤΕΦΑΑ και ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.
Η ιδέα του είναι να μοιράζονται σε ισομερή τμήματα μεγάλες παραλίες και μετά ομάδες εθελοντών(6-8 ατόμων η κάθε μία)να αγωνίζονται για το ποιά θα καταφέρει να μαζέψει τα περισσότερα σκουπίδια στο χρονικό όριο των τριών ωρών.
Την καταμέτρηση θα κάνει εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και στο τέλος θα δίνεται χρηματικό έπαθλο στη νικήτρια ομάδα και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Για τα μικρά παιδιά θα υπάρχει ειδικός χώρος για να απασχολούνται με αθλοπαιδιές αλλά και με ζωγραφική (με θέμα «πράσινη γη-καθαρός πλανήτης) υπό την καθοδήγηση ειδικών δασκάλων.
Η έμπνευση του Χρήστου Παπαθεοδώρου  για «περιβαντολλογικούς αγώνες» που εμπεριέχει κοινωφελή δράση αλλά με ψυχαγωγικό περίβλημα με ενθουσίασε.
Μου άρεσε και ο παράλληλος σχεδιασμός  του για συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων με ημερίδες και δράσεις.
Χάρηκα κυρίως γιατί ο Χρήστος και η ομάδα του είναι νέα παιδιά που σου μιλούν και σε κοιτούν στα μάτια. Αγνοί ιδεαλιστές που σε πείθουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.
Χάρηκα τόσο πολύ από την ειλικρίνεια τους, την ποιότητα σκέψης τους αλλά και την «φλόγα» τους ώστε δέχτηκα να γίνω ο «ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ-AMBASSADOR OF GOOD WILL» όχι μόνο των συγκεκριμένων αγώνων αλλά και όλων των μελλοντικών περιβαντολλογικών δράσεων τους.
Οι πρώτοι αγώνες «MARATHON CLEAN UP» θα γίνουν στις 18 και 19 Μαΐου ,φυσικά στον ιστορικό δήμο του Μαραθώνα, όπου έχει επανεκλεγεί δήμαρχος ο πολύ καλός Στέργιος Τσίρκας αλλά και αντιδήμαρχος καθαριότητας-περιβάλλοντος είναι ο πρόθυμος και ικανότατος Γιώργος Ζούρος.
Το διήμερο θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με πανηγυρική συναυλία από τους φίλους μου Stavento και Ήβη Αδάμ(προβλέπεται «απογείωση» δηλαδή!)
Στο «Μουσείο Μαραθωνοδρόμων» του Δήμου έκανα την πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος και ο κόσμος χειροκρότησε πολύ θερμά όσα του είπαμε.
Extra bonus ήταν ότι, μεταξύ πολλών άλλων, τίμησαν την εκδήλωση δύο σημαντικές κυρίες που αγαπώ και με αγαπούν: Η σπουδαία Ελληνίδα ζωγράφος( και θυελλώδης προσωπικότητα ) Μίνα Βαλλυράκη και η υπέροχη Γεωργία Σαμαρά που παρά τις τεράστιες ικανότητες της στέκεται ηθελημένα τόσο διακριτικά δίπλα στον τέως Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Η Γεωργία επέμεινε, όταν μας ζήτησαν να φωτογραφηθούμε στο Μουσείο, σε μία από τις φωτογραφίες να κρατήσουμε  μικρή απόσταση ώστε να φαίνεται το αυθεντικό φεσάκι του Σπύρου Λούη. Αυτό που φόραγε στο κεφάλι όταν τερμάτισε ΠΡΩΤΟΣ(ντυμένος τσολιάς αντί αθλητικής ενδυμασίας)ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ στην Ολυμπιάδα του 1896,στην Αθήνα.
Ζήτω η Ελλάδα, μου ψιθύρισε η Γεωργία καθώς φωτογραφιζόμασταν!!!

Χάρης Ρώμας 
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ»

Share.

Comments are closed.