Στον χαλανδραίο Παναγιώτη Βάσιο Α’ Βραβείο Χρονικού – Μαρτυρίας του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού διαγωνισμού 2023

0

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2024, σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, η απονομή των Βραβείων, εκείνων που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό διαγωνισμό έτους  2023, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (Ποίησης , Διηγήματος , Χρονικού Μαρτυρίας και Ολοκληρωμένου έργου).

Το Α’ Βραβείο Χρονικού – Μαρτυρίας απονεμήθηκε στον Χαλανδραίο Παναγιώτη βασίο  για το βιβλίο του: «Η Μάχη του Πέτα- Το Οδοιπορικό της Ήττας των Ελλήνων . (Ιούλιος 1822)»

«Διαβάζοντας το βιβλίο έχουμε μπροστά μας μια εικονογραφία του επαναστατικού γεγονότος (1821). Και τούτο επειδή πέρα από την γενική εικόνα των αντιμαχομένων Ελλήνων και Οθωμανών έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ….ορισμένες πραγματικότητες για τους ανθρώπους , τα μέσα και τις καταστάσεις που προσδιόρισαν το επαναστατικό γεγονός στην ευρυχωρία του» ανέφερε ο Παν. Μιχαηλάρης, Ιστορικός και Ομότιμος Δντης Ερευνών ΠΕ/ΕΙΕ.

Το βιβλίο διατίθεται σε πολλά βιβλιοπωλεία.

Στο Χαλάνδρι μπορείτε να το ζητήσετε και στο βιβλιοπωλείο « ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»

Share.

Comments are closed.