Κραυγή αγωνίας για το κάστρο της Μεθώνης [Βίντεο]

0

Η δημοτική αρχή Πύλου- Νέστορος εκπέμπει κραυγή αγωνίας από για το κάστρο της Μεθώνης, ένα απ’ τα μεγαλύτερα κάστρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, καθώς τμήμα των τειχών του κινδυνεύει με κατάρρευση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 ο αντιδήμαρχος Μεθώνης, Παναγιώτης Λίγγρης, εξήγησε ότι το πρόβλημα ξεκινάει απ’ το γεγονός πως το κάστρο περιβάλλεται από θάλασσα στις τρεις του πλευρές και χρειάζεται επειγόντως συντήρηση. «Φεύγουν κομμάτια γιατί δεν υπάρχει συντήρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε σχετικά με τη μελέτη, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που εγκρίθηκε το 2021 για την αναστήλωση και αποκατάσταση του κάστρου ότι είναι σε εξέλιξη, ενώ για κάποια τμήματα έχει ολοκληρωθεί. Ειδικά για το ανατολικό τείχος ανέφερε ότι αναμένουν να ολοκληρωθεί η μελέτη ώστε να μπορέσουν το υπουργείο Πολιτισμού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να το εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα για να ξεκινήσει η αναστήλωσή του.

«Υπάρχουν καθυστερήσεις πολλών ετών και επείγει να ξεκινήσει η διαδικασία» συμπλήρωσε ο , εντεταλμένος του δήμου για θέματα πολιτισμού & Παιδείας, Δημήτρης Σιψάς, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η ευθύνη βαραίνει κυρίως την πολιτεία, «που θα έπρεπε να έχει φροντίσει τέτοιες καταρρεύσεις να μην υπάρχουν», εκτιμώντας όμως «ότι είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε και ανάδοχο».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χρόνο για καθυστέρηση. Κάποια κομμάτια του κάστρου αντέχουν οριακά. Δηλαδή αν καθυστερήσουμε κι άλλο θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και θα απαιτείται πολύ μεγαλύτερη συντήρηση. Δηλαδή θα χάσουμε και κάποια κομμάτια», συμπλήρωσε ο κ. Λίγγρης

Δείτε σε βίντεο το ρεπορτάζ του ACTION 24 για το κάστρο της Μεθώνης

Share.

Comments are closed.