Χαλάνδρι: Μάγεψαν το κοινό, σπουδαίοι καλλιτέχνες, στο μουσικο-φιλολογικό αφιέρωμα για τον Μάνο Ελευθερίου [Φωτο- Βίντεο]

0

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ένα λαμπρό μουσικο-φιλολογικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Χαλανδραίο ποιητή Μάνο Ελευθερίου, στιχουργό χιλιοτραγουδισμένων από τους νεοέλληνες τραγουδιών, μελοποιημένων από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες του περασμένου αιώνα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Χαλανδρίου «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ», ενώ συμμετείχαν η Ελληνική Εστία Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Χαλανδρίου και ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Πατήματος Χαλανδρίου.


Το κοινό μάγεψαν οι ερμηνείες των τραγουδιών από τους/τις: Πέγκυ ΖήναΝάντια Καραγιάννη και Νίκος ΚαραγιάννηςΒαγγέλης ΜαραζάκηςΆννα ΒυτινάρουΠάνος ΠετράκηςΖανίνΓιάννης Θωμόπουλος και Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, και οι απαγγελίες από τους/τις: Έφη ΠίκουλαΈλενα ΤσεφαλάΓιούλη ΗλιοπούλουΚριστέλ ΚαπερώνηΧάρης Ρώμας και η μικρή Γλυκερία Χασάπη, ενώ στο τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί το «Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι». Τους τραγουδιστές συνόδευσαν ο Χάρης Μπούτσικας στα πλήκτρα και μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου, ενώ την επιμέλεια του ήχου είχε ο Γιάννης Μαρίνης.

Ο ΣΕΧ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους καλλιτέχνες ευχαριστώντας τους για την ανιδιοτελή και ευγενική προσφορά τους.

Παρευρέθηκαν ή και απένειμαν αριστεία μεταξύ άλλων και οι: Λιλή Ελευθερίου, αδελφή του Μάνου Ελευθερίου, Ε. Γιακουμάτου και Α. Κουρουπάκη, αντιπεριφερειάρχης και βουλευτής βορείου τομέα Αθήνας αντίστοιχα, Π. Σόμπολος, τ. πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, ο επονομαζόμενος πρύτανης της ελληνικής δημοσιογραφίας, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Δ. Παναγιωτόπουλος, Τ. Μιχαήλ, Σ. Μαλτέζος και Λ. Τσίλαγα, οι Κ. Αγγελής και Ν. Παπαγιαννάκη, αντιπρόεδρος και γενική γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, Β. Ζορμπά, Ρ. Αλεξανδρή και Μ. Κρανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, Ε. Κατούφα και Δ. Μπαβαβέα του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου, Α. Ανδρέικου, πρόεδρος της Ελληνικής Εστίας Χαλανδρίου, Ε. Τσελεμπίδου, πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Επιμορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Πατήματος Χαλανδρίου, Ι. Διακάτος και Β. Σταμάτη, πρόεδρος και γενική γραμματέας του Συλλόγου Κεφαλλήνων Χαλανδρίου, η προεδρος της ΔΗΜΤΟ Χαλανδρίου Χ. Πατρικάκου, Μ. Τυλιγάδα, υπεύθυνη κοινωνικής υπηρεσίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γ. Λυκιαρδόπουλος, ποιητής, προσωπικός φίλος του Μάνου Ελευθερίου.

Δείτε Φωτογραφικό υλικό και Βίντεο του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση.


Share.

Comments are closed.