Κώστας Παττακός*: Μια οφειλόμενη αναφορά στην Βάσω Παπανδρέου, την πρώτη γυναίκα Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

0

Ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Παττακός κάνει ειδική μνεία στην άλλοτε υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώτη γυναίκα επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ιστορικού προέδρου της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ.

Αναλυτικά το κείμενο του Κώστα Παττακού για την Βάσω Παπανδρέου
«Με αφορμή το θάνατο του μεγάλου οραματιστή και αρχιτέκτονα της Ενωμένης Ευρώπης, Ζακ Ντελόρ, μίλησαν πολλοί πολιτικοί. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και δικαίως. Η μόνη, που η κατάσταση της υγείας της σήμερα, δεν της επιτρέπει να μιλήσει για τον Ζακ Ντελόρ, είναι η Βάσω Παπανδρέου.
Η Βάσω Παπανδρέου υπήρξε στενή συνεργάτης του Ζακ Ντελόρ ως Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η πρώτη γυναίκα Επίτροπος με αρμοδιότητες την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τη Δημόσια Υγεία και την Ισότητα των δύο Φύλων.
Προώθησε την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα και κατοχύρωσε τον Κοινωνικό Διάλογο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με πολλές πρωτοβουλίες, που την ανέδειξαν σε προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας. Η “μάχη” της με την Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία αντιτάχθηκε σε όλες τις αποφάσεις της, πήρε έκταση στον Ευρωπαϊκό τύπο, που την αποκάλεσε «Αντιθάτσερ» και «Καρυάτιδα της Δημοκρατίας».
Είναι μια οφειλόμενη αναφορά στην πολιτικό και άνθρωπο Βάσω Παπανδρέου, η οποία 30 και πλέον χρόνια είναι κάτοικος και δημότης του Χαλανδρίου

* Ο Κώστας Παττακός είναι πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου

Share.

Comments are closed.