Ο Πούτιν δεσμεύεται να εντείνει τα χτυπήματα στην Ουκρανία μετά τη φονική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να εντείνει τα χτυπήματα στην Ουκρανία μετά από μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ το Σαββατοκύριακο.
Η αεροπορική επίθεση του Σαββάτου σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.
Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση, η οποία ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες που σημειώθηκαν σε ρωσικό έδαφος από τότε που ξεκίνησε η ευρεία εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πριν από περισσότερους από 22 μήνες.
«Θα εντείνουμε τις απεργίες. Κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο – αυτό είναι σίγουρο», είπε ο Πούτιν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να χτυπά αυτό που αποκάλεσε «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».
«Το κάνουμε σήμερα και αύριο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν αποκάλεσε προηγουμένως την καταστροφή στο Μπέλγκοροντ «τρομοκρατική επίθεση» και κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι στόχευσαν «το κέντρο της πόλης, όπου οι άνθρωποι περπατούσαν πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς».
Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία πραγματοποίησε πλήγματα στη ρωσική συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ (Belgorod). Αυτό έγινε μια μέρα μετά από ένα 18ωρο εναέριο μπαράζ στην Ουκρανία που σκότωσε τουλάχιστον 41 αμάχους.
Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι εκρήξεις στο κέντρο του Μπέλγκοροντ το Σάββατο σκότωσαν 21 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και τραυμάτισαν άλλους 110.
Πάντως η βρετανική εφημερίδα Guardian δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αντικειμενικά τον αριθμό των νεκρών. Εάν οι αριθμοί είναι σωστοί, το χτύπημα είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα για τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου μέχρι στιγμής.
Ουκρανική πηγή ασφαλείας, ωστόσο, είπε στο BBC ότι τα θύματα στο Μπέλγκοροντ ήταν αποτέλεσμα «ανίκανης εργασίας της ρωσικής αεράμυνας», υποδηλώνοντας ότι συντρίμμια από αποτυχημένα ρωσικά αναχαιτιστικά έπεσαν στην πόλη. Ο Guardian δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ούτε αυτόν τον ισχυρισμό.
Το Μπέλγκοροντ απέχει λίγο περισσότερο από μισή ώρα οδικώς από τα σύνορα με την Ουκρανία, καθιστώντας το ζωτικό σταθμό στις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού. Η πόλη δέχεται εκτεταμένους βομβαρδισμούς και επιθέσεις με drone εδώ και μήνες.
Ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ, δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε 30 πολυκατοικίες και πολλά σπίτια και αυτοκίνητα.

Share.

Comments are closed.