Ορκίστηκε δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας – Ποιοι έδωσαν το “παρών [Βίντεο]

0

Νέος δήμαρχος της Αθήνας ορκίστηκε σήμερα ο Χάρης Δούκας. Η τελετή της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων, καθώς και των μελών του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.
«Να δημιουργήσουμε μια Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική, για όλους, όπως την ονειρευόμαστε, όπως μας αξίζει. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να αλλάξει», ανέφερε στο μήνυμά του ο νέος δήμαρχος της Αθήνας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “Θα είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων».
Στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων, βρέθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος,ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γιώργος Πατούλης, ο Γιώργος Καμίνης, καθώς και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, το “παρών” έδωσαν ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γιώργος Καραμέρος.
Παρών στην ορκωμοσία ήταν και ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε μια θερμή χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Χάρη Δούκα. Η συνάντησή τους έρχεται μετά κόντρα που ξέσπασε ανάμεσά τους, με αφορμή την τροπολογία που αλλάζει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», στην οποία δεν θα είναι πια πρόεδρος ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι Χάρης Δούκας έθεσε τρεις βασικές προϋποθέσεις για να γυρίσει σελίδα η Αθήνα οι οποίες στηρίζονται στη διαμόρφωση μιας καθαρής και περιβαλλοντικά φιλικής πόλης, σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης με αναθέσεις σε καθένα σύμβουλο μιας ευθύνης «όλες οι δράσεις του δήμου έχουν ονοματεπώνυμο» και στην καθιέρωση μιας νέας σχέσης του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή «καμία απόφαση ερήμην του».
Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχουμε ήδη γράψει, η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου έγινε χωρίς τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί την Παρασκευή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Αθήνας.
Στη συνέχεια, ο καταδικασμένος πρώην Χρυσαυγίτης θα τεθεί σε αργία από τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Δείτε Βίντεο του Δήμου Αθηναίων με την Τελετή Ορκωμοσίας τη νέας Δημοτικής Αρχής

Share.

Comments are closed.