Ο Χάρης Δούκας ορκίζεται σήμερα δήμαρχος Αθηναίων – Κατά μόνας ορκίζεται ο Κασιδιάρης

0

Στις 11:00 σήμερα το πρωί, στη δημοτική αγορά Κυψέλης, θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.
Όπως αναφέρεται από το γραφείο του κ. Δούκα, ο χώρος αυτός επιλέχθηκε για συγκεκριμένους λόγους. «Η επιλογή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της», αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν θα ορκιστεί μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους ο Ηλίας Κασιδιάρης
Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έλαβε ποσοστό 8,33% και έχει εκλεγεί ως επικεφαλής της παράταξής του μαζί με έναν άλλο δημοτικό συμβούλο, δεν θα ορκιστεί μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αθηναίων.
Ειδικότερα, ο νέος δήμαρχος Αθηνών, γνωστοποίησε πως ο κ. Κασιδιάρης θα ορκιστεί «σε άλλο τόπο, άλλη στιγμή». «Δεν θα ορκιστεί αύριο (σ.σ. σήμερα) ο κ. Κασιδιάρης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα γίνει σε άλλο τόπο, άλλη στιγμή, η ορκωμοσία του, για λόγους προφανώς ασφάλειας», ανέφερε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM.
Η ορκωμοσία του καταδικασμένου πρώην Χρυσαυγίτη αναμένεται να γίνει την Παρασκευή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με το dikastiko.gr, στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να τεθεί σε αργία από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, εφόσον είναι καταδικασμένος.

Share.

Comments are closed.