Θρήνος στο ελληνικό πεντάγραμμο από το θάνατο του λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά

0

Έφυγε σήμερα Κυριακή παραμονή Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.
Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες είχε νοσήσει από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό. Ο Βασίλης Καρράς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η τελευταία φορά που το κοινό έμαθε νέα του ήταν πριν ενάμιση μήνα, όταν βγήκε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια του ζωντανού σόου του Fame Story.
«Καλησπέρα σε όλο το ακροατήριο, στο πάνελ και παντού. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη φιλοξενία και όλο τον ελληνικό λαό, όλο το σινάφι μου για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους», είχε πει απευθυνόμενος στον Νίκο Κοκλώνη και είχε προσθέσει: «Τι αγάπη είναι αυτή, Θεέ μου; Τι ομορφιά; Είμαι δίπλα σου, Νικόλα, όπως κι εσύ. Ο Θεός να μας δίνει δύναμη, να είμαστε γεροί και να βλεπόμαστε».
Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».
Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.
Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλα ονόματα του λαϊκού, αλλά και του έντεχνου τραγουδιού, όπως οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και ο Πλούταρχος, μεταξύ άλλων.
Τραγούδια όπως τα: «Δεν πάω πουθενά», «Αστην να λέει», «Θα μου κλείσεις το σπίτι», «Νύχτα ξελογιάστρα», «Απορώ», «12 παρά», «Γέλα μου», «Εγώ αγάπη μου εγώ», «Γύρισε» και «Γι’ αυτό στάσου» είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια του που έγιναν ανάρπαστα στους λάτρεις του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.
Ανάμεσα στα «κατορθώματά» του, το γεγονός ότι για μία συναυλία του στη Σόφια της Βουλγαρίας μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς συγκέντρωσε 17.000 κόσμου στο γήπεδο όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, ενώ άλλοι 5.000 άνθρωποι είχαν μείνει απ’ έξω αφού δεν έβρισκαν εισιτήρια. Κανένας άλλος Ευρωπαίος δεν είχε καταφέρει να γεμίσει την Arena της Σόφιας.

Τα προβλήματα υγείας του Βασίλη Καρρά
Από πέρυσι τον Οκτώβριο ο Βασίλης Καρράς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση τον Νοέμβριο του 2022, όταν και έχασε πάνω από 40 κιλά, ενώ κατά την περίοδο της ανάρρωσή του, έριξε το βάρος στην φάρμα την οποία είχε δημιουργήσει στους πρόποδες του Παγγαίου.
Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και φέτος, με τον Βασίλη Καρρά να δίνει μάχη με τον καρκίνο, με την κατάσταση της υγείας του να έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.
Τις τελευταίες ημέρες εισήχθη στο Διαβαλκανικό λόγω κορωνοϊού και σήμερα, περίπου στις 17:00, άφησε την τελευταία του πνοή.


Συντετριμμένος ο Μπέος από τον θάνατο του κουμπάρου του
Ο κουμπάρος του Αχιλλέας Μπέος σε μήνυμα του αναφέρει: «Η σημερινή μέρα, παραμονή των Χριστουγέννων έμελλε να είναι μια από τις θλιβερές στη ζωή μου. Έφυγε από κοντά μας, μετά τη γενναία μάχη που έδωσε, ο Βασίλης Καρράς. Φίλος αδελφικός, κουμπάρος, συνεργάτης. Αγαπημένος κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, αφού εκτός από τη μεγάλη του καλλιτεχνική οντότητα υπήρξε ένα σπουδαίος άνθρωπος. Τα λόγια για τον Βασίλαρο, όπως οι θαυμαστές του τον αποκαλούσαν, είναι φτωχά και λίγα. Όλοι μας σήμερα χάνουμε από κάτι. Σε λίγη ώρα θα είμαι στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην οικογένειά του, τη γυναίκα και την κόρη του, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος τους».

Η κηδεία του τραγουδιστή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, το οποίο αγαπούσε πολύ και ήταν η τελευταία του επιθυμία να κηδευτεί εκεί. Μάλιστα είχε προσφέρει μεγάλο έργο στον τόπο του.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ΠΑΟΚ
Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος ήταν φίλος του Δικεφάλου του Βορρά.
Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής ήταν γνωστός φίλος του ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος του Βορρά δεν γινόταν να το ξεχάσει.
«Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ, με θλίψη, αποχαιρετά τον Βασίλη Καρρά, έναν μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή αλλά και γνήσιο ΠΑΟΚτση. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…», αναφέρει το μήνυμα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Share.

Comments are closed.