Χαλάνδρι: Η Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου – Όλα τα ονόμετα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου [Φωτο]

0

Χθες το απόγευμα, 20 Δεκεμβρίου 2023, στο ανακαινισμένο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, στη Δαναΐδων, έγινε η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος δημάρχου Σίμου Ρούσσου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αναδείχθηκε από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.
Η διαδικασία της τελετής άρχισε με την ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Ρούσσου, με πολιτικό όρκο, ο οποίος μετά την ορκωμοσία πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε, αρχικά, όλους τους παριστάμενους, ευχήθηκε «καλή & γόνιμη θητεία σε όλους κι όλες προς όφελος της πόλης και των Χαλανδραίων».
Στη συνέχεια τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών με αίσθημα πολύ μεγάλης ευθύνης, απέναντι στους συμπολίτες μας που μας τίμησαν για τρίτη φορά και σεβασμό προς αυτούς οι οποίοι είχαν άλλες πολιτικές επιλογές».
Σε ότι αφορά την παραπέρα πορεία του δήλωσε ότι «Θα πορευτούμε με τη λογική του διάλογου και της συνεργασίας που επιτάσσει η επίλυση των πολύπλοκων προβλημάτων στην Αυτοδιοίκηση και της δημοκρατικής αντίληψης η οποία πρέπει να διέπει όλους μας, ώστε με συνέπεια και αποφασιστικότητα να υλοποιηθεί η εντολή των δημοτών».
Ολοκλήρωσε δε την σύντομη τοποθέτησή του με το στίχο του ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «Τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμη».
Ακολούθησε η διαδικασία της ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων σε δύο ομάδες. Αρχικά εκείνων που θα έδιναν Θρησκευτικό όρκο, παρουσία του πατέρα Χρύσανθου και στην συνέχεια εκείνων που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Αξιοσημείωτο έιναι το γεγονός ότι από την διαδικασία διαφοροποιήθηκσν υτς μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Παπαγεωργίου και Λούλα Καρατζά οι οποίοι εξήγησαν στην παρέμβασή τους ότι: «Εμείς δίνουμε τον λόγο της τιμής μας πως θα κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού της περιοχής μας».
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες υπογραφές στο πρωτόκολλο Ορκωμοσίας και ενώ η βραδιά έκλεισε με μπουφέ και απαλή μουσική.
Τις πρώτες μέρες του 2024 προβλέπεται να συνεδριάσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο όπου εκεί θα έχουμε τη διαδικασία των δημαιρεσιών, δηλαδή ορισμό αντιδημάρχων και την εκλογή προεδρείου Δ.Σ.. Πάντως μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ακουστεί κανέναν όνομα. Ο Δήμαρχος παραπέμπει στις αρχές του νέου έτους για τους νέους αντιδημάρχους, όσοι είναι νέοι.

Αναλυτικά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου

Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου

  1. Μαυρουδής Χάρης
  2. Χριστούλη Ελένη (Ελενα)
  3. Γερολυμάτος Κωνσταντίνος
  4. Λαδόπουλος Ιωάννης
  5. Αθανασάτου Ιωάννα
  6. Γκάκας Σέργιος
  7. Λυμπεράτος Γεράσιμος
  8. Μαχαίρα Χριστίνα
  9. Γκασούκα Δήμητρα (Μιμή)
  10. Μαυραγάνης Αλέξιος
  11. Λέρτα Ευτέρπη (Επη)
  12. Αλούπη Χρυσαυγή
  13. Κουράσης Ευθύμιος (Θύμιος)
  14. Παντελιδάκης Ελευθέριος
  15. Χριστουλάκης Δημήτριος
  16. Γαβράς Κωνσταντίνος
  17. Βασιλόπουλος Δημήτριος
  18. Καραγιάννη Κωνσταντίνα-Ολυμπία (Τάνια)
  19. Ευθυμίου Κωνσταντίνος
  20. Φωτεινός Σπυρίδων
  21. Καμπούρη Ιωαννα

Αγαπάμε το Χαλάνδρι

  1. Αγαπητού Χρύσα (Κρίστη)
  2. Αγγελής Κωνσταντίνος
  3. Τσιαμπάς Αθανάσιος (Θάνος)
  4. Λαμπρόπουλος Παναγιώτης
  5. Κιάκος Χρήστος
  6. Αλεξανδρή Θεοδώρα (Ρούλα)
  7. Κουράσης Ιωάννης

Χαλάνδρι στο Φως

  1. Ρασσιάς (Ρώμας) Χαράλαμπος (Χάρης)
  2. Ζορμπά Παρασκευή (Βούλα)
  3. Παπαγιαννάκη Ελπινίκη (Νίκη)
  4. Κάλλη Ειρήνη

Λαϊκή Συσπείρωση

  1. Καρατζά Κονδυλία (Λούλα)
  2. Παπαγεωργίου Ιωάννης

Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023

  1. Κρανίδης Εμμανουήλ (Μάνος)

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την τελετή ορκωμοσίας

Share.

Comments are closed.