Ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε, στο τελευταίο του Δημοτικό Συμβούλιο, τον Γιώργο Κουράση,  για την πολυετή συνεισφορά του στο Χαλάνδρι

0

Τον τέως δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση και δεν θα βρίσκεται πλέον στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε ο Δήμος Χαλανδρίου, στη συνεδρίαση του σώματος (18.12.23), για την πολυετή συνεισφορά του στα κοινά της πόλης.
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Κουράση, ο οποίος μετρά 45 χρόνια συνεχούς αυτοδιοικητικής παρουσίας, ξεκινώντας από το 1978 όταν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος.

«Τον πρωτογνώρισα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ως έναν από τους κύριους εκπροσώπους και εκφραστές μιας παλαιότερης γενιάς αυτοδιοικητικών, με πολύ διαφορετικές από μάς απόψεις αλλά και ρίζες στην τοπική κοινωνία.
Ακολουθήσαμε πολιτικά ασύμπτωτες πορείες, ήμασταν πάντοτε αντίπαλοι, χωρίς να αφήσουμε την πολιτική αντιπαλότητα να δηλητηριάσει τις προσωπικές σχέσεις», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, απονέμοντας την αναμνηστική πλακέτα στον Γιώργο Κουράση και πρόσθεσε:
«Αν και εκπροσώπησε για δεκαετίες τον δεξιό, συντηρητικό χώρο στο Χαλάνδρι, είχε την ενσυναίσθηση και την τόλμη να κάνει τις προσωπικές του υπερβάσεις, όταν τα συμφέροντα της πόλης ή ο ανθρωπισμός το επέβαλλαν.
Δεν θα ξεχάσω την ανατροπή της ειλημμένης απόφασης της τότε διοίκησης, για εκποίηση του ακινήτου Δουζένη, μέσα στην κατειλημμένη από διαδηλωτές της “Αντίστασης”, αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το 2005. Τη θετική του στάση στην αγορά του ακινήτου ΧΕΥ9 για την στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας, του ακινήτου “Νόμπελ”, την ψήφιση του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου που ξεκινά σε λίγες μέρες. Την αδελφοποίηση με την πόλη της Ναμπλούς στην Παλαιστίνη.
Προφανώς δεν είμαι ο κατάλληλος, να αποτιμήσω την συνεισφορά του Γιώργου Κουράση στην πόλη που τον τίμησε ως εκπρόσωπό της επί 45 ολόκληρα χρόνια. Πιστεύω όμως ότι στην σημερινή τελευταία του παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, του αξίζει ένα χειροκρότημα και μια συμβολική αναμνηστική πλακέτα. Γιώργο Κουράση, σε ευχαριστούμε για την πολυετή συνεισφορά σου στα κοινά της πόλης
», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, για τον Γιώργο Κουράση


Κρίστη Αγαπητού: Είναι ο δάσκαλός μας
Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο η επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», Κρίστη Αγαπητού, σημειώνοντας: «Τιμάμε την ιστορία της παράταξής μας. Ο Γιώργος Κουράσης κόσμησε τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδρομή του ήταν πολυκύμαντη, Από μένα και τους συνεργάτες μου ό,τι και να πούμε είναι το ελάχιστο για όσα μας δίδαξε και προσέφερε στην πόλη».

Η κ. Αγαπητού πρόσθεσε: «Προσωπικά, είχα την τιμή να αναλάβω θέση ευθύνης, αντιδημάρχου, σε μικρή ηλικία, χάρη στην εμπιστοσύνη του. Η ανυστερόβουλη συνεισφορά στο Χαλάνδρι, η ευγένεια και αξιοπρέπειά του ήταν οι αξίες που πορεύτηκε για περισσότερα από 40 χρόνια στα κοινά. Είναι ο “χάρτης” της παράταξης και ο ίδιος δάσκαλός μας. Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε πολύ για όλα».
Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν τον Γιώργο Κουράση οι επικεφαλής των παρατάξεων «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», Μάνος Κρανίδης, «Λαϊκή Συσπείρωση», Λούλα Καρατζά, «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης», Παναγιώτης Βάσιος & «Χαλάνδρι Ενάντια», Σωτήρης Λαπιέρης καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Λαδόπουλος.

Γιώργος Κουράσης: Έκανα μόνο το χρέος μου
O πρώην δήμαρχος, απαντώντας ανέφερε συγκινημένος: «Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο για την τιμή και όλους για τα καλά λόγια τους. Θεωρώ ότι έκανα το χρέος μου. Δεν έχω μετανιώσει για τις επιλογές μου. Αρκετές φορές έφυγα από συνεδριάσεις με πίκρες, ιδίως όταν ακούγονταν βαριές εκφράσεις. Επιδίωκα τον ευγενή διάλογο, την αντιπαράθεση επί της ουσίας και όχι σε προσωπικό επίπεδο».

Τέλος ο κ. Κουράσης συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να υπερασπιστούμε τη θέση του αιρετού. Είμαι στην Ένωση Δημάρχων Αττικής. Ξέρω συναδέλφους, των οποίων έληξε η θητεία και έχουν αφεθεί στην κοινωνία ανυπεράσπιστοι, να τρέχουν στα δικαστήρια για υποθέσεις 4-5 ετών και ταλαιπωρούνται με οικονομικές δυσκολίες. Δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος που αφιέρωσε τόσο χρόνο για να υπερασπίζεται την πόλη του να μην έχει μια χορηγία. Θα μπορούσε να γίνει μέσω του εκάστοτε δημοτικού Προϋπολογισμού. Θα ήταν σαν να έχει ο Δήμος δύο ακόμη υπαλλήλους».

Ο κ. Κουράσης διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και κατόπιν πρόεδρος του σώματος, την περίοδο 2002 – 2010, αλλά και δήμαρχος του Χαλανδρίου, την τετραετία 2010 – 2014.

Share.

Comments are closed.