Χάρης Ρώμας – «Χαλάνδρι στο ΦΩΣ»: Χαλανδριώτικα και κινέζικα

0

Σε πολύ έντονο ύφος η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρη Ρώμα, στην απάντηση που είχε δώσει η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, στην αρχική του ανακοίνωση του κ. Ρώμα και στην όποια μάλιστα απειλούσε ότι «Υ.Σ. Ο Δήμος Χαλανδρίου, επειδή σέβεται τους συνομιλητές του και την κρίση όσων τον τίμησαν με τη μεγάλη αυτή διάκριση, θα κοινοποιήσει (μεταφρασμένη) τη δημόσια ανακοίνωση του κ. Ρώμα, περιφερειακού συμβούλου Αττικής και δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, από την 1η Ιανουαρίου 2023,  σε όλους τους εμπλεκόμενους και αναφερόμενους σε αυτήν, στους διοργανωτές των 6ων βραβείων Αστικής Καινοτομίας της Κουανγκτσόου, στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων του Δήμου της Κουανγκτσόου, στον πρόξενο της Ελλάδας στην Κουανγκτσόου και στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών», με αφορμή την πρόσφατη διεθνή διάκριση του προγράμματος Cultural Hidrant.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Ρώμα
Βρε θρασίμια της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου σε ποιόν νομίζετε ότι κουνάτε το δάχτυλο;
Τι σόι «απειλή» είναι αυτή η περί μετάφρασης της ανακοίνωσής μου για το Αδριάνειο Υδραγωγείο (με τίτλο «Θρίαμβοι και Πανωλεθρίαμβοι») για να την διακινήσετε, λέει, στους εμπλεκόμενους φορείς του Δήμου της Καντόνα και να με «μαλώσουν» οι Καντονέζοι;
Και γιατί να με μαλώσουν;
Γιατί τόλμησα στην ανακοίνωση για το Αδριάνειο να μην δώσω τα εύσημα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον κ. Ρούσσο και τους παρατρεχάμενούς του αλλά να αναφέρω (πράγμα το οποίο υπερήφανα κάνω πάντα) ότι σε σχέση με το Αδριάνειο Υδραγωγείο η Περιφέρεια Αττικής, της οποίας ακόμη και αυτή τη στιγμή είμαι Περιφερειακός σύμβουλος, υπέγραψε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΥΣ;
Για αυτές τις αποφάσεις μας το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, που υπήρξα επικεφαλής, τιμήθηκε στα βραβεία Αυτοδιοίκησης.
Και θα μου απαγορεύσει τώρα ο κάθε «Μάο Τσε Τούνγκ» να το αναφέρω γιατί έχει κόμπλεξ αρχηγισμού και τρόμο για την ημέρα που θα χάσει την καρεκλίτσα του;
Ή μήπως μοιάζει λογικό ότι θα βάλουν, λέει, τον Έλληνα Πρόξενο στην Καντόνα (Χαλανδριώτη στην καταγωγή) να με μαλώσει γιατί τον ευχαρίστησα για την όποια βοήθειά του στη βράβευση του Δήμου Χαλανδρίου;
ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ;
ΘΑ ΜΕ ΜΑΛΩΣΕΙ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ;
Το επικίνδυνο είναι ότι μαζί με εμένα απειλείτε και το 15% των Χαλανδραίων Πολιτών που επιθυμούν να υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση στο Χαλάνδρι.
Και σε δεύτερη φάση όλους τους υπολοίπους που συνειδητοποιούν σιγά-σιγά πόσο αντιδημοκρατικά λειτουργείτε.
Θέλει, βέβαια, κάποιο χρόνο για να το συνειδητοποιήσουν οριστικά και κάποιοι από την αντιπολίτευση να τους επισημαίνουν τις ασχήμιες,τις παθογένειες και τις ιδεοληψίες.
Σίγουρα αυτοί οι κάποιοι δεν θα είναι από τους αντιπολιτευόμενους αυτοδιοικητικούς που βραβεύετε.
Γιατί κάτι τέτοιοι αντιπολιτευόμενοι αυτοδιοικητικοί σας ανέβασαν εκεί που σας ανέβασαν.
Όσο γι’ αυτά τα ανόητα κλισέ τύπου: «Ο Ρώμας μας επιτίθεται για μικροπολιτικούς λόγους» γελάω και μόνο που τα διαβάζω.
Ποιοι είναι οι μικροπολιτικοί λόγοι;
Ούτε καν σε πολιτικό κόμμα δεν ανήκω. Ούτε καν γνωρίζω (και σίγουρα εσείς δεν γνωρίζετε) ποιες θα είναι οι επιδιώξεις μου στο απώτερο μέλλον.
Το «τώρα» με αφορά, στο οποίο «τώρα» εξασκώ αντιπολίτευση με την παράταξή μου.
Θα έπρεπε να ντρέπεστε που δεν ανέχεστε ούτε μια αναφορά σε έργα που δεν είναι αποκλειστικά δικά σας.
Την έχουμε ζήσει άλλωστε αυτή την στάση πρόσφατα με την μικροπρεπή άρνηση αναγνώρισης της μεγάλης συνδρομής της Περιφέρειας Αττικής στην ένταξη της περιοχής Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλεως.
Ένταξη που περίμενε πενήντα χρόνια για να γίνει και αγωνίστηκα και εγώ ο ίδιος προσωπικά για να επιτευχθεί.
Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία την μετάφραση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της επιστολής μου και την διακίνησή της στο εξωτερικό για να δοθεί η δυνατότητα σε συναδέλφους αυτοδιοικητικούς από όλο τον κόσμο να πληροφορηθούν ότι στον βραβευμένο «πρωτοπόρο» δήμο της Χώρας μας, σε απόσταση 10 λεπτών με το ΜΕΤΡΟ (το οποίο κάποτε η ομάδα του κ. Ρούσσου πολέμησε με πάθος) από το κέντρο της Αθήνας, ένας καταυλισμός ΡΟΜΑ επεκτείνεται συνεχώς με την ανοχή της δημοτικής αρχής του Χαλανδρίου.
Αυτοεξεφτελιστείτε, λοιπόν.
Και κάντε γνωστό το Χαλάνδρι διεθνώς για τους λάθος λόγους.
Σας προκαλώ!
Στείλτε την μεταφρασμένη επιστολή σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα σε εκείνα τα μέρη που σέβονται τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης.
Η προπαγάνδα σας περνάει μόνο στο 20% των ανθρώπων που κατοικούν στο Χαλάνδρι.
Πάρα πολλοί μας λένε ότι μετάνιωσαν που παρέμειναν ετεροδημότες και δεν άλλαξαν τα δικαιώματά τους για να σας καταψηφίσουν στις πρόσφατες εκλογές. Και πάρα πολλοί άλλοι λένε ότι μετάνιωσαν που δεν πήγαν να ψηφίσουν καθόλου.
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.
Είμαστε πολλοί που δεν έχουμε πέσει θύματα της προπαγάνδας σας.
Πείτε στους φίλους μας στην Κίνα πως όταν διαβάζουμε τις αναρτήσεις σας που διαφημίζουν συνεχώς τα «επιτεύγματά» σας στο Χαλάνδρι,απλά αυτά που διαβάζουμε μας φαίνονται ΚΙΝΕΖΙΚΑ!!!
Θα τελειώσω Ελληνικά:
ΑΙ ΜΕΝ ΒΡΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΣ, ΑΙ ΔΕ ΑΠΕΙΛΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΤΤΟΥΣΙ!
(Σωκράτης) .
                                                                                        Χάρης Ρώμας
                                                                       Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
                                                                                     «Χαλάνδρι στο ΦΩΣ»

Share.

Comments are closed.