Τουρκία: Τρομακτική πρόβλεψη από σεισμολόγο της Τουρκίας -Έρχεται σεισμός 9 Ρίχτερ, πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη

0

Μετά την νέα σεισμική δόνηση στην Τουρκία, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, οι πολίτες φοβούνται πως θα υπάρξει επανάληψη των καταστροφικών σεισμών στη χώρα.
Ο καθηγητής Naci Gorur, σύμφωνα με το CNN Turk, δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη. Εάν οι προβλέψεις περί 9 Ρίχτερ επαληθευτούν, ο σεισμός θα είναι καταστροφικός και θα επηρεάσει ακόμη και καλά φτιαγμένες κατασκευές.
«Σκεφτείτε μια λωρίδα 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρξουν πολύ περισσότερα προβλήματα. Επειδή η ένταση του σεισμού θα φτάσει γενικά τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι και τη Σηλυβρία. Το να βρίσκεσαι υπό την επίδραση ενός σεισμού μεγέθους 9 σημαίνει τα εξής: Ακόμη και τα πολύ καλά χτισμένα κτίρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές» είπε ο καθηγητής, σύμφωνα με το CNN Turk.
Σύμφωνα με τον Naci Görür, θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Στη συνέχεις το CNN Turk  αναφέρει ότι, μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, στο Καχραμανμαράς, που χαρακτηρίστηκαν «η καταστροφή του αιώνα», όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο κτιριακό απόθεμά της Κωνσταντινούπολης και στη λήψη μέτρων γιατην επιτάχυνση του αστικού μετασχηματισμού..

  • Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του CNN Turk με τίτλο «Naci Görür’den İstanbul için korkutan tespit: Depremin şiddeti 9’u bulacak! İşte o ilçeler…», στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.