Tο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Ομόφωνα δεκτή έκανε την εισήγηση του Κώστα Λύρου για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών

0

Ομόφωνα δεκτή έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κατά την συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου 2023, την εισήγηση του Δημάρχου, Κώστα Λύρου σχετικά με την στήριξη των ελαιοπαραγωγών, ζητώντας παράλληλα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την  άμεση ενεργοποίησή του για το φλέγον ζήτημα.

Στην εισήγησή του ο Κώστας Λύρος ανέφερε «Η καλλιέργεια της ελιάς τόσο αυτής που προορίζεται για επιτραπέζια χρήση όσο και αυτής για παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί την βασική αγροτική δραστηριότητα του Δήμου μας.
Λόγω της μειωμένης παραγωγής κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, που κατά περιοχή αγγίζει και τα όρια της ακαρπίας  (κυρίως ως  απόρροια  της κλιματικής αλλαγής), το αγροτικό εισόδημα της περιοχής μας αναμένεται να μειωθεί σημαντικά με πλείστες  αρνητικές  οικονομικές και  κοινωνικές συνέπειες.
Για τον λόγο αυτό με την ομόφωνη απόφαση μας, ως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου που είναι ο πρώτος Δήμος  στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς Καλαμών,  ζητούμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη Ελευθέριο την  άμεση ενεργοποίησή του για την διεκδίκηση της  επαρκής στήριξης των ελαιοπαραγωγών από τα ευρωπαϊκά ταμεία
».

Share.

Comments are closed.