«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανό όνομα για το κόμμα των Χαρίτση, Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου

0

«Αριστερά Μπροστά» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανό όνομα για τον νέο κομματικό φορέα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρησή της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των άλλων 8 βουλευτών που εναντιώθηκαν στις πολιτικές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.
Το όνομα του νέου κόμματος, με πρόεδρο της ΚΟ τον βουλευτή Αλέξη Χαρίτση, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον Νάσο Ηλιόπουλο και γραμματέα της ΚΟ την Πέτη Πέρκα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ε. Αχτσιόγλου είχε δηλώσει ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα. 
Ωστόσο, για το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής στον νέο κομματικό σχηματισμό, η ίδια είχε απαντήσει ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά, είναι μια συλλογική διαδικασία» και ότι «σε αυτή τη φάση θα ήταν εντελώς πρόωρο να προδικάσουμε τις εξελίξεις και δεν θα είχε και σεβασμό στη συλλογική διαδικασία». «Φαντάζεστε να σας απαντούσα ένα ναι ή ένα όχι; Θα ήταν σαν να προκαταλάμβανα μια ολόκληρη συλλογική διαδικασία», είπε.
Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα, στις 19:00 το απόγευμα, στο Σεράφειο.
Σημειώνεται πως το όνομα «Αριστερά Μπροστά» ίσως παραπέμπει στο κίνημα «En Marche» (μετέπειτα La République en marche και Renaissance) που δημιούργησε ο Εμανουέλ Μακρόν και  διαφοροποιήθηκε από τους παλαιούς κομματικούς σχηματισμούς στη Γαλλία.
Με ένα μικρό κείμενο λίγων λέξεων στα social media του ο Αλέξης Χαρίτσης, γράφει “σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς”. Το μήνυμα προβάλλεται σε φόντο φούξια.

Share.

Comments are closed.