«Ενωμένοι Μπροστά» Κώστας Ασκούνης: Νέο χαράτσι 2 εκατ. € θα πληρώσει το 2024 ο δήμος μας

0

Η Κυβέρνηση με τροπολογία που πέρασε αιφνιδιαστικά ζητά από τους Δήμους να καταβάλλουν 240 εκατ. € εντός του 2024 από τους πόρους τους για το ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
Ο Δήμος Καλλιθέας καλείται το 2024 να καταβάλλει 2 εκατ. € από δικούς του πόρους για να καλύψει την αποτυχία της Κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όταν ΗΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2,2 ΕΚΑΤ. € ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Πρόκειται για χαράτσι, το οποίο θα επιβάλλεται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να εκτινάξει τα Δημοτικά Τέλη που επιβαρύνουν τους δημότες μας, μετά και την αποτυχημένη 9χρονη πολιτική της απερχόμενης Διοίκησης στον τομέα της Ανακύκλωσης.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος φέρει ευθύνη γιατί, ενώ ο Νόμος έχει ψηφισθεί από το 2021, δεν αντέδρασε να αποτρέψει ένα ΑΔΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ μέτρο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ τους Δήμους.
Είναι επιτακτική ανάγκη ΤΩΡΑ η ΚΕΔΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε η Κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση αυτή και να ανοίξει έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο μαζί της για το θέμα της Ανακύκλωσης.
Η Ανακύκλωση δεν επιτυγχάνεται με τιμωρητικές πολιτικές, αλλά με ουσιαστικά κίνητρα και συνεργασία με τους Δήμους που θα την κάνουν πράξη. Όσον αφορά το Δήμο Καλλιθέας, η Ανακύκλωση για μας αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Share.

Comments are closed.