Παπαδημούλης: Ο Κασσελάκης είχε σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ – Έρχεται «αποτσιπροποίηση» στον ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

0

Στους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο κατηγορεί για «αποτσιπροποίηση» του κόμματος αλλά και σχέδιο διάσπασης.
«Είχε σχέδιο να εξωθήσει προς την διάσπαση και τις αποχωρήσεις για να ελέγξει καλύτερα το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ και την εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΑΔΟΣ» με τους Γιάννη Κολοκυθά, Δημήτρη Στάθη και Μανώλη Αναγνωστάκη, ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται «αντιδημοκρατικά» και δήλωσε στήριξη στην ομάδα των «11» που απομακρύνθηκαν από το κόμμα, δημιουργώντας την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα.
«Είναι η πρώτη μου φορά στα 50 χρόνια μου στην Αριστερά, παρ’ ότι έχω ζήσει διασπάσεις, που επιλέγω με πολύ μεγάλη στεναχώρια τον δρόμο της αποχώρησης από έναν δρόμο που χτίσαμε πετραδάκι – πετραδάκι, με δυσκολίες, με νίκες, με ήττες εδώ και δεκαετίες» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης. Στην ερώτηση αν είναι μεγάλο το στελεχειακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε, απάντησε: «Είναι περίπου το μισό κόμμα, η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών που έχτισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πήγαν με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα από το 5 στο 35%. Είναι η μεγάλη πλειοψηφία όσων διατέλεσαν υπουργοί των κυβερνήσεων Τσίπρα το 2015-19 και είναι κυρίως η γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχτηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η γενιά των σαραντάρηδων».
Στη συνέχεια, ανέφερε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη δημοκρατικά και το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό. Το δήλωσα από την πρώτη μέρα. Πορεύεται όμως κατά τη γνώμη μου αντιδημοκρατικά, από την πρώτη στιγμή άρχισαν τα ‘’όσοι έχουν άλλη γνώμη να φύγουν, πέμπτη φάλαγγα, αποστάτες, διασπαστές’’. Έχω την εντύπωση ότι είχε σχέδιο να εξωθήσει προς την διάσπαση και τις αποχωρήσεις για να ελέγξει καλύτερα το κόμμα.»
Στην ερώτηση είναι είχε σχέδιο να διαλύσει το κόμμα απάντησε ότι «ήταν μια συνειδητή επιλογή, γιατί όταν λες σε ένα κόμμα την ριζοσπαστικής αριστεράς, μαθημένο στις συλλογικές διαδικασίες είστε πέμπτη φάλαγγα, είστε  αποστάτες, είστε διασπαστές, είστε αποστάτες, όποιος έχει άλλη γνώμη δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια, σπρώχνεις προς αυτό που έγινε το οποίο δεν είναι ευχάριστο»
Στην ερώτηση, αν είναι δικό του αυτό το σχέδιο ή μιας ομάδας τόνισε: « Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε την ηγετική του ομάδα, Παύλος Πολάκης, Τζάκρη, Αυγέρη, ναύαρχος, ξάδερφος και νομίζω πως η ευθύνη είναι συνολική και συλλογική. Και βλέπω τώρα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και τα πρώτα βήματα ‘’αποτσιπροποίησης’’ του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καθώς αμφισβητούνται κορυφαίες και εμβληματικές επιλογές, όπως είναι το μαξιλάρι, χάρις το οποίο πετύχαμε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και μια σημαντική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο ήταν υπαρκτό από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του:  «η ίδια η καμπάνια για την εκλογή Κασσελάκη ήταν στηριγμένη στην τοξικότητα και σε πάρα πολλά ψέματα. Το δήθεν SMS της Αχτσιόγλου, με το οποίο ζητούσε παραίτηση του Τσίπρα, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ, το υπονομευτές του Τσίπρα, το διαπλεκόμενοι όσοι είναι απέναντί μου, ήταν μέρος της καμπάνιας της εκλογής». Στην παρατήρηση του αν είχε στόχο να διαλύσει το κόμμα είπε ότι: «Εγώ δεν μίλησα για διάλυση. Μίλησα για την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι πως ενώ σε όλα τα κόμματα μετά την εκλογή μιας νέας ηγεσίας, υπάρχει ένα τσίμπημα και για το κόμμα και για το νεό ή νέα ηγέτη, όπως έγινε με την Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου, ή τον Καραμανλή τον νεότερο και τον Μητσοτάκη. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Κασσελάκη έχουμε μια ένταση και συνέχιση της καθοδικής πορείας».
Για τις δηλώσεις που έκανε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό των αποχωρησάντων, όπως πχ της νεολαίας του κόμματος σχολίασε: «Ο ισχυρισμός του Στέφανου Κασσελάκη απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα, δείχνει πως αντί να δει τα πράγματα με ευθύνη και με ειλικρίνεια, κάνει προπαγάνδα, προσπαθώντας να βάλει το κεφάλι του στην άμμο. Όταν έχουμε προβλήματα, κοιτάμε να τα λύσουμε. Εάν έχουμε προβλήματα σε μια συμβίωση, κοιτάμε να αποφεύγουμε την τοξικότητα. Όταν αυτή υπερβαίνει κάποια όρια, ένα διαζύγιο πολιτισμένο είναι προτιμότερο από μια αφόρητη συμβίωση. Ο εμφύλιος στο χώρο της Αριστεράς είναι κάτι που απεχθάνομαι».
Στη συνέχεια έδειξε την στήριξή του στην ομάδα των «11» λέγοντας πως: «Νομίζω ότι η νέα ΚΟ που θα διαμορφωθεί, που αποτελείται από πανάξιους βουλευτές και πρώην υπουργούς της κυβέρνησης, την οποία στηρίζω θα πρέπει να έχει και είμαι βέβαιος πως θα έχει ως πρώτη απόλυτη προτεραιότητα μια σοβαρή αντιπολίτευση. Είναι ντροπή να κατηγορεί κανείς ανθρώπους που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα πήγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 5% στην κυβέρνηση, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, που νοικοκυρέψαμε τον τόπο».
Παράλληλα, ανέφερε πως βλέπει «μια εργαλειοποίηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγετική ομάδα Κασσελάκη γιατί είναι αδιανόητο ο Τσίπρας να υβρίζει ως δεκανίκια του Μητσοτάκη τους ανθρώπους του υπουργικού του συμβουλίου».
«Το επόμενο βήμα είναι οι ευρωεκλογές, που θα είμαστε ανταγωνιστικοί και προς το ΠΑΣΟΚ και προς τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε λέγοντας πως δεν θα επιδιώξει νέα θητεία στο ευρωκοινοβούλιο.
Ερωτώμενος για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τέλος, ανέφερε: «Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ κλώτσησε μια ευκαιρία στις προηγούμενες εκλογές με την αντι-ΣΥΡΙΖΑ καμπάνια που έκανε. Αν αλλάξει μυαλά ο κ. Ανδρουλάκης, παρά τις διαφορές μας, εδώ είμαστε».

Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τη συνέντευξη Παπαδημούλη

Share.

Comments are closed.