Ο Χαρίτσης πρόεδρος της ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Την ερχόμενη Δευτέρα το όνομα

0

Και επίσημα πλέον οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησαν στη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, «μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος ΚΟ: Αλέξης Χαρίτσης
  • Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος
  • Γραμματέας ΚΟ: Πέτη Πέρκα

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. 
Στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα περιλαμβάνονται οι 9 βουλευτές που αποχώρησαν από την τάση «6 συν 6», (Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης) και οι δύο βουλευτές της τάσης «Ομπρέλα» (Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Έφη Αχτσιόγλου, που διεκδίκησε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναλαμβάνει κάποια θέση κάτι που δεν έμεινε απαρατήρητο. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο ρόλο να της αποδοθεί. Είναι ένα κεντρικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής και του υπό διαμόρφωση χώρου» είχε αναφέρει νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Νίκος Μπίστης.
Κατά τη διάρκεια της αποψινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια, στο γραφείο της κ. Θεανώς Φωτίου, αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το όνομα αναμένεται να είναι περιγραφικό και με πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς, ωστόσο για πρακτικούς λόγους θα προσφωνείται στη Βουλή με μία ή δύο λέξεις. Σίγουρα θα σηματοδοτείται το βασικό πολιτικό «πρόσημο» δηλαδή η Αριστερά και από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες εκδοχές, όπως για παράδειγμα «Σύγχρονη Αριστερά» ή «Οικολογική Αριστερά», κ.λπ.
«Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε ένα στίγμα με σαφές πολιτικό πρόσημο ότι είμαστε μία δύναμη που βρίσκεται στον χώρο της ευρύτερης και πληθυντικής Αριστεράς, με σύγχρονο και νέο λόγο, η οποία θέλει να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού χώρου της χώρας», ανέφερε χθες ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή φωτογραφίας: iefimerida.gr

Share.

Comments are closed.